1 Mayıs Coşku İle Kutlandı

1 Mayıs işçi ve emekçi bayramı Malatya'da coşku ile kutlandı. Binlerce kişinin katıldığı 1 Mayıs kutlamaları çevrede alınan geniş güvenlik önlemleri eşliğinde davul ve zurnayla halayların çekilmesi ve konserin ardından olaysız bir şekilde sona erdi.

1 Mayıs işçi ve emekçi bayramı Malatya’da coşku ile kutlandı. Binlerce kişinin katıldığı 1 Mayıs kutlamaları çevrede alınan geniş güvenlik önlemleri eşliğinde davul ve zurnayla halayların çekilmesi ve konserin ardından olaysız bir şekilde sona erdi.

Aileleri tarafından Ankara Tren Garı önünde 10 Ekim 2015’te gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin resimlerinin yer aldığı pankart taşınırken, hep bir ağızdan 1 Mayıs Marşı söylendi.

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Teşkilatı, Eğitim-İş Malatya Şubesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şubesi, etkinlik öncesi CHP Malatya İl Teşkilatı önünde toplanarak, basın açıklaması yaptı.

Arapgir belediye başkanı Haluk Cömertoğlu ve Hekimhan belediye başkanı Turan Karadağ’da 1 Mayıs kutlamalarına katıldı.

1 Mayıs işçi ve emekçi bayramı kutlamalarına çok sayıda sendika, dernek, siyasi parti ve halk katıldı.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, 1 Mayıs’ın işçinin, emekçinin, köylünün, çiftçinin, çalışamayanın, iş bulamayanın, işsizin, evine ekmek götüremeyenin herkesin bayramı olduğunu ifade etti.

1 Mayıs’ın sadece bayram olmadığını dile getiren Kiraz, “1 Mayıs, dayanışma ve mücadele günü. Haklarımız, hukukumuz ve adalet için bugün mücadele günü. Bu anlamda bütün halkımızın 1 Mayıs mücadele ve dayanışma gününü yürekten kutluyoruz” dedi.

Kiraz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu 1 Mayıs’a maalesef bir ekonomik krizin hepimizin üzerine çöktüğü bir dönemde giriyoruz. Uzun süredir bu ekonomik kriz, özellikle emekçi kesimler, işçi kesimler olmak üzere herkesi çok derinden etkilemektedir. Bugün en temel ihtiyaçlarımızı karşılamak lüks olmuş durumdadır. Manava gitmek, soğan almak lüks oldu. Evimize ekmek götürmek artık lüks olmuş durumdadır. Böyle bir ortamda 1 Mayıs’ı kutluyoruz.”dedi.

1 Mayıs işçi ve emekçi bayramı kutlamaları, davul ve zurnayla halayların çekilmesi ve konserin ardından sona erdi.

HABER:ERDAL ÖZTÜRK

Bakmadan Geçme