'Ötelenen Hayatlar'

1994 yılından 2015 yılına kadar 21 süresince engellilerin yaşadığı sorunların çözüme kavuşması, yasal haklarının savunulması, örgütlü ve bilinçli bir engelli topluluğu yaratılması amacıyla mücadele eden Ali Haydar KOYUN

1994 yılından 2015 yılına kadar 21 süresince engellilerin yaşadığı sorunların çözüme kavuşması, yasal haklarının savunulması, örgütlü ve bilinçli bir engelli topluluğu yaratılması amacıyla mücadele eden Ali Haydar KOYUN, 21 Mart 2015 tarihinde başkanlığını yaptığı Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesinin genel kurul kararı ile fesih edilmesinden sonra mücadelesini Malatya Söz Gazetesi ile birçok internet haber sitelerinde köşe yazarlığı ile engelli aktivistliği yaparak vermeye başladı.

Köşe yazılarında yazdığı ve dile getirdiği sorunlar gerek kamu kurumları gerekse de kamuoyu tarafından dikkatle takip edilirken zaman zaman yazıları ulusal basında da yer alır.

1999 yılında “Sessizliğim” adlı ilk şiir kitabından sonra birinci baskısı Ekim/2015 de ikinci baskısı ise Nisan/2016 yılında çıkan “Sevginin Gücü” adlı derleme-öykü kitabı ile Nisan/2017 tarihinde ise engelli insanların engelli veya engelsiz biri ile yaşadığı, yaşayamadığı, karşılıklı veya karşılıksız sevgi konusunu anlatan, “Senden Alacaklıyım AŞK” adlı kitabını çıkaran Ali Haydar KOYUN’un 4’ncü kitabı “ÖTELENEN HAYATLAR” adıyla yeni çıktı

Yazarlık ve Engelli Aktivistlik yapan Ali Haydar KOYUN’un AZ Yayıncılığa bağlı Ares Kitaptan çıkan “ÖTELENEN HAYATLAR” adlı son kitabında da engellilerin eğitimde, istihdamda, sağlıkta, sosyal hayatta ve günlük yaşamda karşılaştığı ve yaşadığı sorunları, sıkıntıları dile getirerek kitaplaştırdı.

Ali Haydar KOYUN, çıkarmış olduğu 4’ncü kitabı “ÖTELENEN HAYATLAR” adlı eserinde de, engellilerin yaşamına değinerek eğitimde, istihdamda, sağlıkta, sosyal hayatta ve günlük yaşamda karşılaştığı ve yaşadığı sorunları, sıkıntıları dile getirmeye çalışarak toplumun bu konularda da aydınlanıp bilinçlenmesine çalıştığı görülüyor.

“ÖTELENEN HAYATLAR” kitabının kapak yazısında, Her insanın bir başka insanın hayatında olumlu ya da olumsuz değişiklikler yaratacağına inananlardan biriyim. Bu değişiklikleri yaratacak gücün ise her insanın iç dünyasında, yüreğinde mevcut olduğuna inanıyorum. Ben bu kitabı yazmakla o farkı yarattığıma inanıyorum. Sizler ise okuyarak farkındalığınıza fark kattınız… Şimdi sıra sizlerde… Haydi, sizler de bir başka kişinin hayatına dokunun!” yazan yazar ve aynı zamanda engelli aktivist Ali Haydar KOYUN’un kitabını temin etmek isteyen kitapseverler tüm seçkin kitapçılar ile kitap satan internet satış sitelerinden ve aynı zamanda imzalı olarak kendisiyle iletişime geçerek alabilirler.

Bakmadan Geçme