'Dünya Palyatif Bakım Günü' Etkinlikleri Kapsamında 40 Tane Çam Fidanı Dikildi

'Dünya Palyatif Bakım Günü' Etkinlikleri Kapsamında 40 Tane Çam Fidanı Dikildi

 “Dünya Palyatif Bakım Günü” etkinlikleri kapsamında, Palyatif servisimizde tedavi görmekte olan ve 2019 yılı içerisinde vefat etmiş hastalarımızın anılarını yaşatmak üzere 40 tane çam fidanı dikildi. 
Dikilen çam fidanlarının yanına, üzerinde hastanede tedavi gördüğü esnada hayatını kaybedenler ile halen tedavi süren kişilerin isimleri bulunan 40 tane levha konuldu. 
Başhekim Yardımcımız Uzm. Dr. Leman Acun Delen; "Hastanemiz Palyatif Servisi 12 Ekim Dünya Palyatif Bakın Günü etkinlikleri kapsamında böyle bir organizasyon gerçekleştirdi. Palyatif hasta yakını ve 2019 yılında vefat palyatif hastalarımızın yakınları ile birlikte Fidan Dikimi etkinliğinde bir araya geldik. Palyatif Bakım ile ilgili farkındalık oluşturmak istedik" dedi.
Hastanın acı çekmesinin giderilmesi ve yaşam kalitesinin artırılmasına odaklı bir bakım şekli olan ‘Palyatif Bakım’ hakkında bilgi veren Başhekim Yardımcımız Uzm. Dr. Leman Acun Delen; "Palyatif bakımdan beklenen, kişinin hayatının son dönemini huzurlu ve insanoğluna yakışan bir şekilde geçirmek olduğu hiç şüphesizdir. Bu anlayışla hastanemiz, Palyatif hastalarına yakışan şekilde tedavilerini yapmakta, hasta ve hasta yakınlarına gereken desteği sağlamaktadır." şeklinde konuştu.
Hastanemiz, Palyatif Hastalarına En Güzel Şekilde Tedavi Desteği Sağlamaktadır 
Hastanemizde, Palyatif 1 ve Palyatif 2 olmak üzere özellikli hizmet veren iki servis bulunmaktadır. Bu servislerde; 2 doktorumuz, 23 hemşiremiz, 5 hasta bakım personelimiz büyük bir özveri ile hastalarımızla ilgilenmektedir. 
Palyatif Servisimizde toplam 22 yatak ve yüzde 90’a yakın doluluk oranı ile hizmet vermekteyiz. Şimdiye kadar 398 hasta yatışı yapılmış ve taburcu olan hastalarımız, evde bakım sağlık hizmetlerine devredilmiştir. 
Hastanemiz Palyatif Servisinin 22 kişilik yatak kapasitesinin tamamı tek kişilik hasta odalarından oluşmaktadır. Ayrıca hasta yakınlarımızın faydalanabileceği hasta yakını odalarımız da mevcuttur. 
Palyatif bakımı desteklemek ve farkındalığı artırmak için 40 fidan toprakla buluştu, vefat etmiş hastalarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, tedavileri davam eden hastalarımıza Allah’tan şifalar niyaz ediyoruz. Büyük bir özveri ile hastalarınızla ilgilenen çok değerli hasta yakınlarımıza da Allah’tan kolaylıklar diliyoruz. 
 

Bakmadan Geçme