'Bağımlı Değiliz' adlı tiyatro, sanat merkezinde sahnelendi

Gürkan: Bağımlılık İle Mücadele Konusunda Bütün Gayreti Göstermemiz Gerekir

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Malatya Kent Konseyi işbirliğiyle bağımlılık konusunda bir farkındalık oluşturmak amacıyla bir dizi etkinlik düzenlendi. 
Bu kapsamda Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezi (MABESEM) Konferans Salonunda ''Bağımlı Değiliz'' adlı tiyatro oyunu sahnelendi. 
“Bağımlı Değiliz” adlı tiyatro programına Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Büyükşehir Genel Sekreteri, Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri, Şirket Genel Müdürleri, İlçe Belediye yetkilileri, muhtarlar ve öğrenciler katıldı. 
Bağımlı Değiliz tiyatro programının açılış konuşmasını gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Malatya Büyükşehir Belediyemiz ve Kent Konseyi işbirliğiyle bu kapsamında “Bağımlı Değiliz” programına katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum. 
Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne kadar önemli kuruluşlardan bir tanesi Yeşilay’dır. 
Yeşilay ülkemizde bağımlılık ile mücadele eden bir kuruluşumuzdur. Cumhuriyetimizin kuruluşundan günümüze önemli hizmetlere el atmıştır. Bu çerçevede “Bağımlı Değiliz” adlı tiyatronun düzenlenmesi Kent Konseyini bu çalışmalarından dolayı kutluyorum” dedi. 
Gerekli önlemleri hep birlikte almamız gerekir
Bağımlılık ile ilgili herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyleyen Başkan Gürkan, “Kamu ve yerel yetkililer, sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri bu konuda kendilerini sorumlu hissetmeleri gerekir. Gerekli önlemleri hep birlikte almamız gerekir. Okullarda öğretmenlerimiz, evde anne ve babalarımız, yerel yönetim olarak bizler bağımlılık ile mücadele etme noktasında bütün gayreti ve çabayı göstermemiz gerekiyor. Evde çocuklarımıza sevgiyi eksik etmeyeceğiz. 
“Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur”  Eğer sağlıklı bir vücut olmadığı takdirde, o sağlıksız vücut sağlıksız bir ortam oluşturur ve hepimizi rahatsız ve huzursuz eder. 
Sağlıklı bir toplum oluşturmak istiyorsak, bireylerin sağlıklı olması, sağlıklı yaşatmak ve onları her türlü bağımlılıktan uzaklaştırmak, devletine, vatanına, milletine, ülkesine, bayrağına ve ailesine yararlı bir birey olma noktasında onları geleceğe istikbale hazırlamamız gerekir” şeklinde konuştu.   
“Bağımlı Değiliz” adlı tiyatro programını yazan ve yöneten Ömer Faruk Acun ise, “Kent Konseyi ile birlikte yapmış olduğumuz bu dördüncü program, Kent Konseyi ile birlikte daha fazla sahne alacağız. Kent Konseyine bu fırsatı verdikleri için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Büyükşehir Belediye’mize, Kent Konseyine, MABESEM ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 
Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan, “Kent Konseyi olarak yapılan bu tarz anlamlı çalışmalardan dolayı tiyatro ekibimize teşekkürlerimi sunuyorum. Böylesi anlamlı ve yararlı çalışmalarda her zaman desteklerimizi sunacağız” ifadelerine yer verdi. 
 

Bakmadan Geçme