• Haberler
  • Malatya
  • Öğrenciler Canlı Müzik Eşliğinde Kan Bağışında Bulundu

Öğrenciler Canlı Müzik Eşliğinde Kan Bağışında Bulundu

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi'nde öğrenciler canlı müzik eşliğinde kan bağışı yaptı.

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nde öğrenciler canlı müzik eşliğinde kan bağışı yaptı.

İlk olarak Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Güneş Açıkgöz şefliğinde faaliyetlerini sürdüren İnönü Üniversitesi Çoksesli Korosu kan bağışı etkinliğinde kan bağışında bulunan öğrencilere canlı müzikle eşlik etti.

Kan bağışının önemine dikkat çeken Doç. Dr. Mehmet Güneş Açıkgöz, İnönü Üniversitesi Çoksesli Korosu’nun Bahar Dönemi’nde birçok etkinliğe imza atacağını ifade etti.

Daha sonra İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Zeki Giray’ın koordinatörlüğünde kan bağışına gelen öğrencilere türkü dinletisi gerçekleştirildi.

Dinletide solist olarak Devlet Konservatuvarı öğrencilerinden Abdurrahim Öz, kanunda Serhat Tekin, bağlamada Muhammed Muhlis Sülü, kavalda Anılcan Al, gitarda Roni Göksu ve ritim sazda ise Abdulsamed Yıldız birbirinden güzel türkülere eşlik etti.

Kızılay'ın düzenlediği kan bağışı etkinliğinde öğrencilere moral ve motivasyon kattıklarını belirten Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Zeki Giray, kan bağışına gelen öğrencilerin dinletiye ilgi gösterdiğini söyledi.

Bahar Dönemi’ndeki konser ve dinleti etkinliklerine hazırlandıklarını anlatan Giray, 2025 yılında  da İnönü Üniversitesinin kuruluşunun 50’nci yılı olması nedeniyle çeşitli etkinlikler planladıklarını sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme