Malatya'da Su Kesintileri Vatandaşları Bıktırdı..!

Maski'nin Malatya'da son aylarda haber verilmeden kesilen sular yüzünden vatandaşlar mağdur olduklarını dile getirdiler.

Maski’nin Malatya’da son aylarda haber verilmeden kesilen sular yüzünden vatandaşlar mağdur olduklarını dile getirdiler.


2-3 günde saatleri belli olmadan kesilen sular vatandaşları bezdirdi. Günlük en az 3 saat verilmeyen su yüzünden vatandaşlar perişan durumda. Önlem alınmadan ve haber verilmeden kesintilerin yapılması, Maski’nin web sitesinde ‘Su Kesintisi Yok’ Şeklindeki yazınında olması, mesaj yoluyla ve basın ile vatandaşların uyarılmadığı su kesintilerinin vatandaşları bu sıcaklarda bıktırdığı, kesintilerin olacaksa vatandaşlar bir gün önceden uyarılması gerektiğini savundular.
SU FATURALARI ALDI BAŞINI GİDİYOR..
Türkiye’de Kaynak suyumuzu en pahalı içen illlerden birisiyiz. Türkiye’de büyükşehirler bazında 20. İl olarak en pahalı suyu içiyoruz. 6 Şubat depremi sonrası bir çok vatandaşın çeşme suyunu tercih etmemesi, suyun içilebilirlik tahlil raporlarının ayda bir vatandaşlara belirtilmemesi vatandaşları tedirgin etmekte.
Maski bundan 2 ay öncesinde bilindiği üzere her ay tahlil raporlarını açıklayıcı bilgiler sunuyordu. İki ay önce ödenen su parası 3 kişilik bir aile için 200TL’yi geçmezken şu anda 650 TL bandında elektrik ve doğalgaz faturaları ile yarış etmekte.
Sami Er Başkan’ın Seçim Vaadlerinden Biriyidi..
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in seçim vaatlerinden biri olan ‘SUDA İNDİRİME GİDECEĞİZ’ sözünün bir an önce gerçekleşmesini isteyen Vatandaşlar, “Ancak söz konusu indirim henüz gerçekleşmediği için Malatyalılar, bekleyişlerini sürdürüyor. Depremlerle mücadele eden ve ekonomik zorluklarla boğuşan insanlar için yüksek su faturaları, ek bir yük oluşturuyor.” İfadelerini kullandılar.

Bakmadan Geçme