• Haberler
  • Malatya
  • Malatya'da Esnaflar Konteynır Çarşılarına Geçmeyi Bekliyor..

Malatya'da Esnaflar Konteynır Çarşılarına Geçmeyi Bekliyor..

6 Şubat depreminde iş yerleri yıkılan ve bugün olmuş halen konteynır verilmeyen esnaflardan büyük tepki…

6 Şubat depreminde iş yerleri yıkılan ve bugün olmuş halen konteynır verilmeyen esnaflardan büyük tepki…
6 Şubat depreminden sonra iş yerleri yıkılan bir çok esnaf halen konteynır beklemekte. Bir çok esnaf ayakta durmakta zorlanırken, bugüne kadar halen konteynır verilmeyişi esnaflarda tepkilere neden olmakta. 15 ay geçmesine rağmen halen yarıdan çoğuna konteynır verilmeyen esnaflar kendi çabaları ile ekmek parasını çıkarma telaşında.
Depremin ardından 1.5 yıl geçmesine rağmen konteyner alamayan esnaflar kendi imkanlarıyla işlerine devam etmeye çalışıyorlar. Derme çatma minibüsün arkasına, yada yarım otobüsü keserek iş yeri yapan esnaf araç içerisinde işlerini sürdürmenin zorluklarını yaşıyorlar.
Malatya Valisi Ersin Yazıcı başta olmak üzere, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in seçim vaatlerinden olan ve bir an evvel esnaflara işyeri imkanı sağlayacağız sözünün tutulmasını, Yeşilyurt ve Battalgazi Belediye Başkanlarının da esnafın yanında olacağız sözlerinin yerine getirilmesini isteyen esnaflar, “ 1,5 yıl geçti. Halen geçici konteynırlara yerleşmeyen binlerce esnaf var. Bu esnaflar perişan. Araç içerisinde işlerini yürütmeye çalışıyorlar. Valimiz başta olmak üzere Büyükşehir ve metropol belediye başkanlarımızın artık esnaflara yönelik çalışmalarını bekliyoruz. “ şeklinde tepkilerini dile getirdiler.
 

Yorumlar 2
Kenan 01 Mayıs 2024 20:57

Esnaflari mağdur etmemeliler.Verilen sözler tutulmalı.

Ferhat 01 Mayıs 2024 19:11

Rabbim bunca insanın evine götüren insanların bir an önce iş yerlerine kavuşmasını nasip etsin Malatya halkı bunu gerçekten hak etmiyor bunca esnaf dışarıda zor bir durumda evine ekmek götürmek için çaba sarf ediyor Allah yardımcıları olsun

Bakmadan Geçme