Zorlu Şartlara Rağmen 8 Bin Metre İsale Hattı Yenileniyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü Arapgir İlçesi Düzce ve Budak Mahallesi’nde içmesuyu çalışmaları gerçekleştiriyor.

MASKİ,  Düzce ve Budak Mahallelerinde 1. etap içmesuyu kapsamında; 2015 yılında 3 bin metrelik cazibeli içmesuyu isale hattını deplase ederekyeniledi. Eski hattan kaynaklı sık sık arızaların oluşuyordu.Arazi şartlarının çetin olması nedeniyle arızalara müdahale ve onarım işleri zor oluyordu. MASKİ Genel Müdürlüğü bu durumu ortadan kaldırmak için, 2. etap içmesuyu çalışmaları kapsamında Düzce ve Budak Mahallesi’nde 5 bin 82 metrelik içmesuyu isale hattı deplase çalışmaları gerçekleştirecek.

MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu:“ Zorlu Coğrafyaya Sahip Mahallelerimize Su Ulaştırmak İçin Çalışıyoruz”

Konuyla ilgili bilgi veren MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu: “Düzce ve Budak Mahallesi’ne 5kilometre duktil ve 3 kilometre polietilen borular kullanılarak toplamda 8 kilometrelik içmesuyu isale hattı çalışmaları yapılıyor. Daire Başkanlıklarımızın zorcoğrafyaya sahip ilçelerimizde bir su kaynağından nasıl su temin edip hemşehrilerimizeulaştırdığını somut olarak görmek için buradayız. Arapgir merkezden 6 kilometre asfalt yolunu takiben yaklaşık 3 kilometre stabilize yol ve daha sonra arazi taşıtına binerek geldiğimiz bu kanyonda yaklaşık 500 metre kadar yürüyerek bu su kaynağına ulaştık.

MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu: “Araçların Bölgeye Gidebilmesi İçin Yol Açma Çalışmaları Gerçekleştirdik”

“İşletmeler daire başkanlığımız; Düzce ve Budak Mahallelerimize bu kaynak suyunu ulaştırmak için 8 kilometre isale hattı çalışması gerçekleştirecek.Ancak arazi şartlarının zorlu olması nedeniyle iş makineleri bölgeye gelemiyordu. İsale hattı yenileme çalışmalarımıza başlamadan önce araçların bölgeye gelebilmesi için yol açma çalışmaları yaptık. Yol açma çalışmalarımız tamamlanmasıyla beraber, 5 bin 82 metrelik içmesuyu şebekesi çalışmalarımıza başlayacağız. Çalışmalarımız tamamlanınca Düzce ve Budak Mahallesi’nin isale hattı tamamen yenilenecek.Genel Müdür Yardımcılarıma ve Daire Başkanlarıma teşekkür ediyorum.Çalışma koşullarının çok zorlu olduğu bu coğrafyada söz konusu hazır olan su kaynağını hemşehrilerimize ulaştırmak için bütün koşullara göğüs geriyorlar.” dedi. 

           

Bakmadan Geçme