Zorlu Arazi Şartlarında Çalışmalarını Sürdürüyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü,

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Arapgir İlçesi Düzce ve Budak mahallelerine kaynak suyu getirecek olan isale hattı yenileme çalışmalarına devam ediyor.

 

MASKİ,  Düzce ve Budak mahallelerinde sık sık arıza olan eski isale hattında arazi şartlarının çetin olması nedeniyle müdahalede zorlanıyordu. Bu durumu ortadan kaldırmak için 2. etap içmesuyu çalışmaları kapsamında Düzce ve Budak mahallelerine 5 bin 82 metrelik içmesuyu isale hattı inşa ediliyor.

MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu:“ Zorlu Coğrafyaya Sahip Mahallelerimize Su Ulaştırmak İçin Çalışıyoruz”

Konuyla ilgili bilgi veren MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu: “Düzce ve Budak mahallelerine bin 822 metrelik duktil boru, 655 metrelik ise polietilen kullanılarak toplamda ise 5 bin 82 metrelik içmesuyu isale hattı inşa ediyoruz. Çalışmalarımız bölgenin zor koşullarında yoğun bir şekilde sürüyor. Arapgir merkezden bu bölgeye ulaşana kadar, yaklaşık 500 metrelik bir mesafe de yaya olarak gelinmek zorunda. Burada isale hattı yenileme çalışmalarımıza başlamadan önce araçların bölgeye gelebilmesi için yol açma çalışmaları yaptık. MASKİ olarak Malatya merkez ve ilçelerinde en uzak noktayı, en zor koşulları mazeret olarak görmeden bu çalışmaları yapmak gibi bir görevimiz olduğunun bilincindeyiz. Amacımız kentimize sağlam ve uzun yıllar işlevsel olacak bir altyapı inşa etmek. Çalışmalarımız tamamlanınca Düzce ve Budak mahallelerinin isale hattı tamamen yenilenecek” dedi.          

Bakmadan Geçme