Yükseköğretime Atılan İlk Adım 'Gelecek Simülasyonu'

Mektebim, M-Lead çalışmaları kapsamında sürdürdüğü ve lise öğrencilerini yükseköğretim programlarına hazırlayan 'Gelecek Simülasyonu' programı için bir üniversite ile daha iş birliği anlaşmasına imza attı.

Mektebim, M-Lead çalışmaları kapsamında sürdürdüğü ve lise öğrencilerini yükseköğretim programlarına hazırlayan “Gelecek Simülasyonu” programı için bir üniversite ile daha iş birliği anlaşmasına imza attı. Sosyal sorumluluk çalışmaları ve projelerde paydaş olarak, bilimsel ve akademik kaynaklardan daha fazla öğrenci ve eğitimcinin faydalanmasını amaçlayan Mektebim, Üsküdar Üniversitesi ile eğitim iş birliği gerçekleştirdi. Liseden yükseköğretime geçişte Mektebim öğrenci ve velilerine burs ve indirim imkânı tanıyan Üsküdar Üniversitesi, iş birliği kapsamında yine Mektebim’de çalışan akademik ve idari personele yönelik lisansüstü programlarda ve sertifika programlarında indirim uygulayacak. Ayrıca akademik ve bilimsel danışmanlık verecek olan Üsküdar Üniversitesi, “Gelecek Simülasyonu” programında paydaş olacak.

 

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan yaptığı konuşmada, “Üniversitemiz ve Mektebim ortak bir payda oluşturarak öğrencilerimizin geleceği için bir takım olma ve birçok projede birlikte yer alma kararı aldı. Akademik ve sosyokültürel çalışmalara imza atarak önemli işler yapacağımıza inanıyorum. Üsküdar Üniversitesi olarak klasik üniversitelerden farklı bir yaklaşımımız var. Üniversite dediğiniz zaman genellikle meslek edindirme gibi anlaşılıyor ama bir diğer ve önemli ayağı da AR-GE yapabilmesidir. Araştırma – geliştirme faaliyetinin olmasıdır. Proje Kültürü ve Girişimcilik dersini 2012 yılından itibaren tüm öğrencilerimize veriyoruz. Bütün öğrencilerimizin de bu kültürü, bir proje yönetimini öğrenmesini istiyoruz. KOSGEB’le iş birliği yaparak KOSGEB sertifikası veriyoruz ve kariyer adımlarında onları destekliyoruz. Bir üniversitenin diğer bir görevi de toplumu bilgilendirmek ve bilgiyi ürüne dönüştürebilmektir. Bilgiyi ticari ürün hâline dönüştürebilmektir. Zincir bir eğitim kurumu ile ilk defa anlaşma yapıyoruz. Üniversite olarak edindiğimiz bilgi ve tecrübeleri ortak çalışmalarda paylaşacağız. Faydalı ve verimli bir iş birliği olacak diye düşünüyorum.” dedi.

 

“Arzumuz, öğrencileri hayata gerçek anlamda doğru hazırlanmış bireyler haline getirmek”
Mektebim CEO’su Banu Gürün ise Üsküdar Üniversitesi ile gerçekleştirilen iş birliğinden duyduğu mutluluğu dile getirerek “Mektebim olarak 61 kampüsümüz ve 204 okulumuzla okul öncesinden liseye kadar tüm eğitim kademelerinde faaliyet gösteriyoruz ve 35 bine yakın öğrencimiz var. Türkiye’nin farklı farklı bölgelerinde farklı kültürlerle yetişmiş öğrencileri Endüstri 4.0 eğitim yaklaşımıyla ve 21. yüzyıl becerileri ile donatarak hayata gerçek anlamda doğru biçimde hazırlanmış bireyler hâline getirmek istiyoruz ve tabii ki bunu yaparken de sadece öğrencilerimizin değil, aynı zamanda velilerimizin ve öğretmenlerimizin de gerçekleştirdiğimiz iş birliklerinden faydalanmasını arzu ediyoruz. Bu anlamda Üsküdar Üniversitesi gibi çok saygın bir yükseköğretim kurumunun yanımızda olmasından ayrıca memnuniyet ve onur duyarız. Bu bir başlangıçtır diye ümit ediyorum.” dedi.

 

Üniversite Tecrübesi

11.sınıf için tasarlanan Gelecek Simülasyonu ile gerçek bir üniversite sınavı ve tercih sürecini yaşayan öğrenciler, kariyer yapmak istedikleri bölümleri belirleyerek üniversite ortamını tecrübe ediyor. Proje kapsamında, 11.sınıfın 2.döneminde iş birliği yapılan üniversitelerle birlikte düzenlenen deneme sınavı ile puanını belirleyen öğrenciler,  tercih edecekleri ilgili bölümlere yerleştiriliyor. Mayıs ayı içerisinde açıklanan tercih sonuçlarına göre belirlenen bölümlerde derslere katılan Mektebim öğrencileri gerçek bir üniversite deneyimi yaşıyor.  Yine 11. sınıfta M-Lead öğretmenlerinin danışmanlığında hazırlanan 5, 10 ve 15 yıllık kariyer planlamalarının yer aldığı portfolyo çalışmaları ile Bitirme Projelerini tamamlayan öğrenciler, bu süreçte ailelerinden, mezunlardan ve M-Lead öğretmenlerinden mentorlük desteği alıyor.

Bakmadan Geçme