Yoga Sporu Engellendi

Herkes için Spor Federasyonu, Yoga Spor Kulübü kurulmasını engelleyince konu Savcılık'a taşındı.

İzmir’de bir grup Yoga sporcusunun bağımsız statüde olan Herkes için Spor Federasyonu (HİS) bünyesinde kurmak istediği İzmir Yoga Spor Kulübü, HİS’in gerekli yazıyı vermemesi nedeniyle kurulamadı.

 

Kulüp tarafından yapılan açıklamada, Spor Federasyonlarının öncelikli görevleri sporu geliştirmek ve yaygınlaşmasını sağlamaktır, fakat Herkes için Spor Federasyonu bunun tam tersi bir şekilde davranarak bir Yoga Spor kulübünün kurulmasını engellemiş ve kendi varlık amacına da ters düşmüştür denildi. 

 

İlgili mevzuata göre spor kulüplerinin faaliyet gösterebilmeleri için ilgili spor federasyonuna tescil edilmesi gerekiyor. Herkes için Spor Federasyonu’nun tescilini engellediği İzmir Yoga Spor Kulübü, HİS Başkanının görevi kötüye kullandığını ve Yoga Spor Kulübü üyelerinin hak kaybına uğramasına neden olduğunu iddia ederek Savcılık’ a suç duyurusunda bulundu.

 

Kulüp yetkilileri ayrıca, “Bizler Yoga sporunu seven ve uzun yıllardır bu spordan fayda görmüş kişileriz. Amacımız bir Yoga spor kulübü kurarak gönüllü etkinlikler yapmak, bu sayede insanlara Yogasporunun faydalarını anlatıp ücretsiz olarak bu sporu yapmalarını sağlamaktı.  Ayrıca Devletimiz Yogayı bir spor olarak tanımlayıp, bağımsız bir spor federasyonuna alt branş olarak vermiştir. Böylece Yoga Spor Kulübü kurmanın önünü açmıştır, bu şekilde insanlara Yoganın bir spor olarak tanıtılması kolaylaşmıştır. Ayrıca Türkiye’de kurulmuş başka pek çok Yoga Spor Kulübü var, bunlar HİS’e tescil edilmiş. Şimdi HİS’in İzmir Yoga Spor Kulübü’nün kurulmasını engellemesini anlayamıyoruz doğrusu.Diğer yandan Devletimizin Türk halkına verdiği hakların da, her ne kadar bağımsız bir federasyon statüsünde olsa da, HİS Başkanı tarafından çiğnendiğini düşünüyoruz. Biz de haklarımızı aramak için Savcılık’a suç duyurusunda bulunduk” dedi.

 

HİS Başkanı Yasin Bölükbaşı hakkında, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ilgili mevzuat hükümleri ve Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu’nun kendisine tanıdığı görev ve yetkileri kötüye kullandığı, görevinin gereklerine aykırı davrandığı, kulüp tescilini engellediği, mağduriyete sebep olduğu gerekçesi ile Savcılık tarafından soruşturma açılması bekleniyor.

Bakmadan Geçme