YKS'ye Girecek Olan Gençlerimize Başarılar Dileriz

Yaklaşık 2.3 milyon gencimiz yarın ve Pazar günü hayalindeki üniversiteye girmek için yarışacak.

Yaklaşık 2.3 milyon gencimiz yarın ve Pazar günü hayalindeki üniversiteye girmek için yarışacak.

Her çocuğumuzun eğitime eşit ve ücretsiz ulaşma hakkının bir türlü sağlanmadığı ülkemizde, adil olmayan bir sürecin sonunda, adil sonuçlar vermesi beklenen YKS; kimi öğrencilerimize üniversitelerin, kimilerine ise bir yıl daha hazırlanmanın ya da hayata atılmanın kapılarını aralayacak.

Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla üniversiteye geçiş sistemi “ben yaptım oldu” mantığıyla değiştirilmiştir. Yedi yıldır uygulanan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile Lisans Yerleştirme (LYS) kaldırılmış, yerine Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) getirilmiştir. Yeni sınav sistemi ile ilgili olarak kısa süre içinde defalarca değişiklik yapılmış, seçimler nedeniyle ertelenmiş, son olarak 5 Haziran tarihinde 0,5 ham puan zorunluluğu getirilmiştir. 0,5 ham puanın karşılığı bir soru bile değildir. Bu kadar plansız ve programsız bir anlayış, sınava hazırlanan öğrencilerimizin motivasyonunu düşürmüştür.

Eğitim düzeyi değişken okullar yaratarak, talep olmamasına rağmen sürekli açılan imam hatip okullarını maddi olarak destekleyip, özel sermayeyi okullara tam anlamıyla sokarak, zaten adil olmayan eğitim sistemi, son dönemde daha da eşitsiz hale getirildi.

Bilinmelidir ki; tüm bu adaletsiz koşullara rağmen sınavlarda başarı gösterecek öğrencilerimiz, tamamen kendi zeka ve çabalarıyla bu başarıya ulaşmış olacaklardır.

Yetersiz üniversite kontenjanları nedeniyle, istediği bölüme yerleşemeyecek olan gençlerimiz kendilerini asla suçlamamalıdır. Velilerimiz de çocuklarımızın bu sınava adil koşullarda girmediklerini unutmamalıdır.

Eğitim-İş olarak, üniversite sınavına girecek olan gençlerimize başarılar diler, bu adaletsiz sisteme rağmen tüm imkanlarını seferber ederek çocuklarını daha iyi bir geleceğe hazırlamaya çalışan tüm velilerimizin yaşanabilecek her türlü olumsuzlukta yanlarında olacağımızın bilinmesini isteriz.

                                                              

 

                                                                                      Hatem DENKTAŞ

                                                         Malatya Eğitim İş Şube Başkanı

Bakmadan Geçme