Yıllık İşletme Cetveli Basın Bülteni

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü

6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu'nun 5. Maddesi gereği; sanayi sicile kayıtlı işletmelerin bir önceki yıla ait faaliyetlerini içeren bilgilerin yer aldığı Yıllık İşletme Cetvelini her yılın ilk dört ayı içerisinde; (1 Ocak-30 Nisan) tarihleri arasında vermeleri zorunludur.

Konu ile ilgili olarak Ekim 2014 tarihli ve 29156 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Sanayi Sicil Tebliği(SGM 2014/11)''nin 11. Maddesinin 1. Fıkrasında; Yıllık İşletme Cetveli, e-devlet kapısı veya Bakanlık Web sayfası Sanayi Sicil Bilgi Sistemi üzerinden elektronik ortamda verileceği hüküm altına alınmıştır. Bu nedenle, 30 Nisan 2018 tarihine kadar sanayi işletmeleri; https://sanayisicil.sanayi.gov.tr internet adresine girerek; 2017 yılına ait Yıllık İşletme Cetvelini vermeleri gerekmektedir.

Süresi içerisinde Sanayi Sicil Bilgi Sistemine girerek 2017 yılına ait Yıllık İşletme Cetvelini vermeyen Sanayi Sicil Belgesine sahip işletmeler hakkında; 6948 Sayılı Sanayi Sicil  Kanunu'nun 9. uncu maddesi gereği 2018 yılı içerisinde 1046,00 (bin kırkaltı) TL İdari Para Cezası uygulanacaktır. Sanayi Sicile Kayıtlı işletmelerin herhangi bir mağduriyete uğramaması için Sanayi Sicil Bilgi Sistemi üzerinden Yıllık İşletme Cetvellerini vermeleri hususu önemle duyurulur.

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                   Malatya Valiliği

                                                                                                          Bilim Sanayi ve Teknoloji

                                                                                                                   İl Müdürlüğü

Bakmadan Geçme