Yeşilli Belediye Başkanı Demir'e İstiklal Marşı Teşekkürü

15 Temmuz milli irade ocakları genel başkanı Bilal Uludağ ve genel başkan yardımcıları ile geçtiğimiz hafta Mardin Büyükşehir Belediye meclisinde saygı duruşu ve İstiklal marşı okutulmamasına tepki gösteren Mardin yeşilli belediye başkanı Hayrettin Demiri makamında ziyaret etti.

15 Temmuz milli irade ocakları genel başkanı Bilal Uludağ ve genel başkan yardımcıları ile geçtiğimiz hafta Mardin Büyükşehir Belediye meclisinde saygı duruşu ve İstiklal marşı okutulmamasına tepki gösteren Mardin yeşilli belediye başkanı Hayrettin Demiri makamında ziyaret etti.

Genel Başkan Bilal Uludağ geçtiğimiz hafta içerisinde Mardin Büyükşehir Belediye meclis toplantısı saygı duruşu ve İstiklal marşı okutulmadan başlatılmak istenilmiş bunun üzerine ak parti grubu ve Mardin yeşilli belediye başkanı itiraz ederek saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasını talep etmişlerdir.Bu talebe karşılık adı ve soyadı kendine çok ağır gelen Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı yeşilli belediye başkanımız sayın Hayrettin Demir’i provokasyon yaptığını iddia etmiştir.

İstiklal marşına hazımsızlığı olan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanının istiklal marşı okunsun diyenlere provokasyon yapıyorsunuz demesi kendileri için normaldir. Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı haddini ve yerini bileceksin hiç kimsenin bizim manevi ve milli değerlerimizi sıradanlaştırmasına asla izin  vermeyeceğiz. Bulunduğun makam ve meclis senin ve senin talimat aldığın kişilerin babasının malı değil. Bulunduğun makam ve meclis şehitlerimizin ve bu milletindir. Saygıyı gösterecek ve istiklal marşını okuyacaksın. Genel Başkan Bilal Uludağ sözlerine şöyle devam etti.

Feto’nun kırıntılarının farklı isimler altında yerel yönetimleri ele geçirmesine ve etki altına almalarına asla izin vermeyeceğiz.

Ben şehitlerimize ve istiklal marsımıza göstermiş olduğu hassasiyetlerinden dolayı başta Mardin yeşilli belediye başkanı Sayın Hayrettin Demire ve başkan nezdinde ak parti grubuna teşekkür ediyorum. Saygılarımı sunuyorum gerçekten kendilerine minnettarız.  Şunu söylemek istiyorum kimse bu söylediklerimi kesip yapıştırıp istediği gibi kullanmasın bu söylemlerimi ırkçılığa çevirip bundan kendine malzeme çıkarmasın.

Biz Fatih Sultan Mehmet Han kadar Türk Said Nursi HZ. Kadar Kürdüz. Kimse bize Türklük ve kürtlük üzerinden ders vermeye kalmasın kimse et ile tırnağı birbirinden ayırmaya ve bunun üzerinden sinsi planlar kurmaya çalışmasın biz dünde bugünde birdik ve hep böyle kalacağız.  Güçlü Türkiye güçlü gelecek bizlerin birlikteliği ile gelecek.  Dedi

Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir de, Mardin’in kardeşlik şehri olduğunu ifade ederek, “Biz yüzyıllardır bu topraklarda kardeşçe yaşadık. Kimlerin bizi bölmesine parçalamasına değerlerimizi yok saymasına müsaade etmedik. Bu saatten sonrada etmeyeceğiz. Bizler olması gerekeni söyledik ve talep ettik” diye konuştu

Bakmadan Geçme