Yeni Malatyaspor Kupada Yoluna Devam Etti

Türkiye Ziraat Kupasında ilk 16'ya kalma yolunda evinde oynadığı maçı 2 – 0 kazanarak ikinci maç için hayli önemli sonuç alarak Ankara'ya geldi.

Türkiye Ziraat Kupasında ilk 16’ya kalma yolunda evinde oynadığı maçı  2  –  0 kazanarak ikinci maç için hayli önemli wsonuç alarak Ankaraya geldi.Maçın oynanacağı Etimesgut’ta hava mevsim normallerinde arar ara yağan yağmur ve esen rüzgar maçın oynanmasına engel değilken,asıl önemli olan sentetik sahaydı. Sevindirici olan bu zeminde sakat vermeden maçın bitmesiydi.

Maça Adil Gevrek ve yöneticilerden bazıları katılırken ,Milletvekillerimizden Öznur Çalık ile MHP Milletvekili Mehmet Fendoğlu gelmişlerdi. Etimesgut taraftarları maça fazla ilgi göstermezken ,Malatyalılar misafir tribününün 2 bölümünden bir bölümünü doldurmuşlardı. Etimesgut Belediyesi Atatürk stadyumunda oynanan karşılaşmayı Arda Kardeşler, Mehmet Kapluhan, Candaş Elbil hakem üçlüsü yönetti.Seremoniden sonra hakemin düdüğü ile başlayan maçın ilk atağı  2.dakikada Etimesgut belediyespor’dan geldi.Kaleci Abdulsamet ayakları ile topu kornere çeldi.Atışı Mehmet kullandı  Caner kafayı vurdu top auta çıktı, devamında 6. dakikada E.Y.Malatyaspor’da geri pasta kaleci Abdulsamed, Etimesgut Belediyesporlu Samet’e çalım atmak istedi ancak top kornere çıktı. Korner atışından sonuç alınmadı.İlkk yarıdaki önemli pozisyonlardan sonuncusunda 43. dakikada  E.Y.Malatyaspor  atağında, Adem Büyük, Etimesgut Belediyesporlu oyuncuların hatası sonrası kaptığı topu, soldan hareketlenen Mustafa Eshihellaç ile buluşturdu. Mustafa, sol çaprazdan ceza sahasına girdi ve vuruşunu yaptı ancak kalecinin ayağından top kornere çıktı.Kornerden sonuç çıkmadı.pozisyonun devamında 45. dakikada  Etimesgut Belediyespor atağında,Evkur Yeni Malatyaspor defansının arkasına gönderilen topta, defansı ofsayt diye bekledi. Topla buluşan Akın, sert vurdu kaleci Abdulsamed gol izin vermedi. İlk yarı  0 – 0 sona erdi. İkinci yarıya daha fazla topla oynayarak giren E.Y.Malatyaspor’da 54 dakikada ceza alanı önünde topa Ahmet Ildız uzaktan sert vurdu yere değen top kalecinin üstünden ağlara gitti.0 – 1 E.Y.Malatyaspor öne geçti.Golden sonra daha rahat oynayan E.Y.Malatyaspor defansı zorlansada Etimesgut belediyesporlu futbolcular girdikleri pozisyonlardan gol bulamazken  87.dakikada Evkur Yeni Malatyaspor ikinci golü buldu. Mustafa Eskihellaç ceza sahası içerisinde vurdu defanstan dönen topu Eren Tozlu tamamladı gol oldu. 0 – 2 Maçta başka gol olmadı ve mücadeleyi   0 –  2  E.Yeni Malatyaspor’un üstünlüğüyle sonuçlandı.

haber:ilk orta saha

Bakmadan Geçme