Yazıhan Durucasu'ya Paket Atıksu Arıtma Tesisi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü,

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Yazıhan İlçesi Durucasu Mahallesi’ndeki Paket Atıksu Arıtma Tesisinin kurulumunu tamamlayarak devreye aldı. 

Yaklaşık 2 bin kişinin atıksuyunu arıtacak olan arıtma sistemi ile günde 200 metreküp atıksu arıtılacak. Ardışık kesikli reaktör olan bu sistemde karbon, azot ve kısmen fosfor giderimi hedefleniyor.

Çevre temizliği ve insan sağlığını her daim önemsiyoruz

MASKİ Genel Müdürlüğü Malatya’nın genelininiçmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapısını yenilemek için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda kullanım sonucu oluşan atıksuların arıtılması için, ihtiyaç olan mahallelere paket arıtma tesisleriinşa ediliyor. Yazıhan İlçesinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu: “Durucasu Mahallemizde 217 bin TL maliyetindeki paket atıksu arıtma tesisimizi kurarak devreye aldık. Yaklaşık 2 bin kişinin atıksuyunu arıtacak olan arıtma sistemi ile günde 200 metreküp atıksu arıtılacak. Kullanım sonucu oluşan atıksuların doğaya zarar vermeyecek şekilde arıtılması ve doğaya kazandırılması için çalışmalar yapıyoruz. Çevre temizliği ve insan sağlığını her daim önemsiyoruz. Bu doğrultuda planlamalar yaparak hayata geçiriyoruz. Malatya genelinde çalışmalarımız devam ediyor. Emeği geçen ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Bakmadan Geçme