Veysel Fırat

Özgürlük, Medeniyet Ve Din Silahların Gölgesinde Yaşar

Veysel Fırat

Hiç kimse bana özgürlüğün, zenginliğin ve çağdaş yaşamın çalışmakla, eğitim, bilim ve sanatla olduğunu iddia etmesin. Eğitim, bilim ve sanatta ne kadar ileri seviyede olursanız olun güvenliğinizi sağlayamıyorsunuz birileri gelir sizin eğitim bilim ve sanatınızı başınıza çalar gider. Tarih ve günümüz olayları gösteriyor ki güvenliğiniz olmadan dünyada yaşama hakkınız ancak güçlülerin vicdanlarının müsaade ettiği kadardır.

     Ülkelerin silahlı kuvvetleri ne kadar güçlüyse, o ülkenin bireyleri o kadar özgür, zengin, gelişmiş ve dindar yaşayabilirler. Dünya ülkeleri arasındaki ilişkilerde her hangi bir hukuk kuralı yoktur. Kural sadece güçtür. Birleşmiş milletlerin beş daimi üyesi ilim ve fende ilerlemiş olmalarından dolayı değil güçlerinden dolayı bu vasfı almışlardır.  Bilimsel bir gelişme önce askeri alanda kullanılmakta sonra da sivil amaca yönlendirilmektedir. Uçaklar ilk önce savaşlarda kullanılmış, atom parçalanınca ilk önce atom bombası olarak insanlığın başında patlamıştır. Boşu boşuna insani düşünmenin, süslü laflar etmenin hiç mantığı yoktur. Bu laflar ne bizim güvenliğimizi sağlar ne de özgürlüğümüze katkı verir.

      Eğer ordun güçlü değilse Irak gibi ne kadar zengin olursan ol, binlerce km uzaktan gelirler senin zenginliğine el koyarlar. İlimde ve fende ne kadar ilerlemiş olursan ol, bir gece gelirler ilmini fennini yerle bir eder giderler. Ne kadar dindar  olursan ol, istediğin kadar ibadet et birileri gelir, camini yıkar ezanını susturur dinini yaşayamazsın.  Çocuklarını eğitemezsin, aile ortamını bulamazsın, malına mülküne sahip çıkamazsın. Ne kadar aşiretin olursa olsun, bir gün gelir ülkeni savaş alanına çevirirler onlarla birlikte halkına bomba yağdırırsın.  Eğer ordun güçlü değilse, ASELSAN’ın beş mühendisini öldürürler ve kimler olduklarını bildiğimiz halde sesimiz çıkaramayız. Çünkü cevabını verebilecek gücümüz yoktur. Ülkemizde darbeye girişen bir bunağı tarafımıza teslim etmelerini isteriz vermezler, vermedikleri gibi darbe girişimine yardım eden tutuklu papazları Andrew Bronson’u isterler. Onlar bu küstahlığı yaparlar çünkü onlarla baş edecek askeri gücümüz yoktur.

     Her şeyin  başı ve sonu güvenliktir. Batılı ülkeler bunun farkında oldukları için askeri alanda dünyanın en üst düzey silahlarına sahip olmalarına rağmen bizim gibi ülkelerin silahlanmasını engellemekte ve kontrol altında tutmaktalar. Nükleer güce veya daha üst düzey bir askeri teknolojiye sahip olmamamız için iş birliği halinde ellerinden geleni yapmaktadırlar. Kurtuluşumuz askeri alanda devrim yapmaktır. Ordumuzun yıpranmasına izin vermeyip silah teknolojisi alanında AR-GE çalışmaları için para harcamaktan kaçınmamalıyız. Dünyada huzurlu yaşamanın başka reçetesi yoktur.

                                                                                                                        Veysel FIRAT

Yazarın Diğer Yazıları