Veysel Fırat

Hıristiyanların Kudüs Oyunu Ve Yahudiler

Veysel Fırat

Dünyanın en yaygın dinleri olan İslamiyet, Yahudilik ve Hıristiyanlık için Kudüs, manevi olarak sembolik özelliğe sahiptir. Üç semavi dinin de kutsallarını barındıran Kudüs tarih boyu bu üç dinin mensupları arasında mücadelelere sebep olmuştur. Bu mücadele yüzyıllardır devam edip gitmektedir ve kıyamete kadar da devam edip gidecektir.

           Şu anda Kudüs’ün kuzeyinde Hıristiyanlar ve Ermeniler, batısında Yahudiler doğusunda da Müslümanlar yaşamaktadır. Fiziksel bir ayrım olmasa da manevi olarak ayrılmış bir sınır vardır. Üç dinin de en fanatik mensupları bu şehirde kendi kıyafetlerine ve sembollerine tutunarak yaşamlarını sürdürmekteler.

        Kudüs üç semavi din için neden önemli?

        Müslümanlar için Kudüs üçüncü en kutsal şehirdir. Kudüs, milattan sonra 610 yılında ilk kıble olmuş ve Kur’ana göre Hz. Muhammed, Miraç’a buradan yükselmiştir.

        Yahudiler için en kutsal şehirdir çünkü kutsal kitaplarına göre İsrail Kralı Davud, milattan önce Kudüs’ü Birleşik İsrail Krallığı’nın başkenti olarak inşa etti ve oğlu Kral Süleyman, ilk tapınağı şehrin içinde kurdu. Süleyman tapınağından kaldığına inanılan Ağlama Duvarı yeryüzündeki en kutsal yapıdır Yahudiler için. 

         Hıristiyanlar için Kudüs kutsaldır çünkü Hz. İsa bu şehirde yaşamış, burada çarmıha gerilmiş burada göğe yükselmiştir. Roma İmparatoru Büyük Konstantin 313 yılında Hıristiyanlığı kabul edip, annesi  Azize Helena’nın  326 yılında Kudüs’e  giderek gerçek haç’ı bulmasıyla Kudüs kiliselerle donatılmış ve tam bir Katolik şehri haline dönüşmüştür. Kudüs'te bulunan Kutsal Kabir Kilisesi'nde İsa Peygamber'in çarmıha gerildiği ve burada kabrine konulduğu düşünülüyor. Bu kilise, aralarında Rum Ortodoks Patrikhanesi, Roma Katolik Kilisesi ve Ermeni Patrikliği'nin de olduğu farklı mezheplerin temsilcileri tarafından yönetilmektedir.

          Kudüs’e hakim olan din neden önemli?  

Kudüs’e hakim olanın din çok önemli. Çünkü bu şehirdeki yaşamın barış içinde mi yoksa savaş içinde mi olacağı belirlenecektir. Herkesin dinini rahatça yaşadığı özgür bir ortam mı olacak yoksa faşist bir ortam mı olacak belli olacaktır. Onun için hakim olan din çok önemli.

          Bu şehre farklı zamanlarda farklı dinin mensupları hakim olmuştur. 1095 yılında Papa 2. Urban Kudüs için Haçlı çağrısı yapmış ve 1099 yılında Kudüs’ü Müslümanlardan alarak şehirdeki Yahudi ve Müslümanlara zulmedip şehri onlara yasaklamış faşistliğin sınırlarını zorlamışlardır. Taa ki İslam ordusu buradaki Haçlı krallığına 1187 yılında Selahaddin Eyyubi’yle son verene kadar. Kudüs İslam egemenliğine girdikten sonra Yahudiler yeniden burada yaşamaya başlamış ve Ağlama Duvarlarında ağlamışlardır.

           1948’den beri bu şehre egemen olan Yahudilerin Müslümanlara neler yaptıklarını, ne kadar faşist olabildiklerini yaşayarak hepimiz görüyoruz zaten. Kudüs’ barış ve huzuru ancak ve ancak Müslümanlar getirebilir.

Ne Hıristiyanlar Yahudileri ne de Yahudiler Hıristiyanları sever.

           Tarihi geleneğe baktığımızda anlaşılmayan ve ters giden bir durum var ki o da Hıristiyanların Yahudilere destek vererek İsrail Devleti’nin kurulmasını sağlamalarıdır. Hıristiyanlar Yahudileri, Yahudiler de Hıristiyanları sevmez. Bunlar ne zaman kanka oldu da İsrail’in kurulmasını sağladı anlamıyorum. Yahudiler, yeryüzündeki son iki tapınaklarının Hıristiyanlarca yıkılmasından dolayı tarihi kinlerini biriktirdiklerini dünya alem biliyorken, Hıristiyanlar da Hz İsa’nın Kudüs’te Yahudiler tarafından çarmıha gerilmesinden dolayı kin ve nefret besledikleri herkesçe biliniyor. Terslik bu ve bu tersliğin altında pis bir niyet var.

 

Nedir o pis niyet?

        Hangi Hıristiyan Kudüs’e sahip olmak istemez ki? Hıristiyanların Yahudileri orada toplayıp devlet kurmalarına yardımcı olmalarında iyi niyet olacağını hiç sanmıyorum. Bence Hıristiyanların amacı Avrupa’daki Yahudileri buraya toplayarak kendilerince Avrupa’yı temizlemeyi ve Müslümanlarla Yahudileri birbirine kırdırmayı hedefliyorlar. Sonraki aşamada İstedikleri sayıda ölümler gerçekleşince son darbeyi de kendileri vurup Yahudi ve Müslümanlardan temizlenmiş bir Kudüs’ü almayı hedefliyorlar. Şu anda bu savaş en kanlı şekilde icra oluyor zaten. Hıristiyanlar, hakim oldukları dünyayı terbiye etmek için kullandığı fitne siyasetini burada da kullanıyor.  Bu politikaların altında yatan pis niyet budur. Bunu Yahudiler de benden çok iyi biliyorlardır ancak Arzı Mevut için onlar da Hıristiyanları kullanıyorlar.

        Geçmişte Yahudilere uygulanan soykırımın Hıristiyanlar tarafından nasıl ve ne şekilde yapıldığını hatırlarsak gelecekte Yahudilerin başına neler geleceğini daha rahat görürüz.

 

                                                                                                                     Veysel FIRAT

Yazarın Diğer Yazıları