Zirisa Şirvan Yücel

OLGUNLUK VE ŞİDDET

Zirisa Şirvan Yücel

Herkes az veya çok siddet uyguluyor. Kedimize bakmak ve bunun farkında olmak bize farklı bir kapı açacaktır. Peki gerçek anlamda Şiddeti nasıl aşabiliriz? Ve  Olgunlaşmış İnsan Siddet Uygularmı? Bu soruların cevabını Dünya Değişim Akademisi Uzmanlarına sorduk, bize çok etkili bilgiler verdiler bu bilgileri sizlerle de paylaşamak isterim.

'' Olgunlaşmış insan şiddet uygulamaz çünkü şiddetin ne olduğunu bilmez, Bu çok önemli. Olgunlaşmış ve bütünleşmiş insan, doyuma varmış insan, her şeye sahip olan insan, tam doyum içinde olan insan bir şey yapar mı? Hayır.

Tam bir doyum, tam bir bütünlük, tam bir mutluluk, tam bir sevgi içinde olan insan herhangi bir şey yapar mı? Parmağını kıpırdatır mı? Hayıt, hiçbir şey yapmaz. Bütünleşmiş insan ve bir evrem olmuş insan herkesi ruhi varlık olarak görüyor ve huzura kavuşuyor. Huzur eylemsizlik demektir.

Bütünleşmiş insan, doyuma varmış insan, olgunlaşmış insan acıların kendisinin yarattığı bir ilizyon olduğunu görür. Olgunlaşmanın bir belirtisi de acıların bir yanılsama olduğunu görmektir.

O yüzden de ne söyleyecek ki? Söyleyecek bir şey yok. Anlayan zaten anlamış. anlamayan zaten anlamıyor. Neden uğraşacağız bunlarla? Neden bunu yapmalıyız? O yüzden hiç birşey yapmıyor. Ama bir sonraki aşamada olgunlaşmış insan acılar içinde kıvrananalara yardım etmeye çalışıyor.

Neden? Çünkü olgunlaşınca içindeki merhamet dışa vurmaya başlar ve yardım etmeden duramazsın. Bu yardımın sınırları yoktur. Sınırsız bir olgudur.''

Yazarın Diğer Yazıları