Zirisa Şirvan Yücel

Değişim İçin Bilim Ve Sanat

Zirisa Şirvan Yücel

Bilim ve sanat iki zıt alan. Bu unsurlar  insan hayatını etkileyen faktörlerdir. Değişim konusunda bu iki farklı dal bir araya gelerek bir bütünü oluşturuyor. Bu konu ile ilgili Dünya Değişim Akademisi uzmanları bizlere çok etkileyici bilğiler veriyor.

'' Değişim için hem bilime hemde sanata ihtiyaç var. Dünya Değilim Akademisi her ikisini de barındırmaktadır. Bilim ile sanat gerçekliğinin ayrılmaz parçalarıdır. Tıpkı tek insan beyninin  iki ayrılmaz yarıküresi olduğu gibi.

İnsan beyninin bir yarı küresi bilimsel diğeri ise sanatsaldır. Bilimsel yarı küre aktif olduğunda insan bilim ile ilgilenir ve başarılı olur sanatsal yarıküre aktif olduğunda ise birey sanat ile ilgilenir ve başarılı olur.

Dünya Değişim Akademisi'nde uygulanan yöntem bilimi beynin her iki yarıküresini de aktif olmasını ve uyumlu çalışmasını sağlar. O zaman insan hem bilim de hem de sanatta başarılı olur ve sıra dışı sonuçlara ulaşır.

Bilimsel ve sanatsal yarı küreler arasındaki iletişimi sağlayan unsur bilinçtir. Bilinç bu iki parçayı birlik ve bütünlük halinde tutabilir. Bunun için bilinç yükselmelidir. Dünya Değişim Akademisi'nde yürütülen çaiışmalar insan bilincinin yükselmesini ve bilinçliliğin artmasını sağlar.''

Yazarın Diğer Yazıları