Zirisa Şirvan Yücel

Değişim Evrimsel midir ?

Zirisa Şirvan Yücel

Herkes değişmek ya da hayatında yenilik yapmak. İster. Peki gerçek değişim Nedir? Gerçek değişim nasıl olur. Bireysel  mi? Toplumsal mi? Ya da evrimsel mi? Değişimin de değişmez kuralları varımdır?

Dünya Değişim Akademisi Uzmanları  değişim için şunları söylüyor.

“Değişim  eskilerin yıkılması ve yenilerin yapılmasından ibarettir. Sahip olduğun hem yıkıcı hem de yapıcı gücü değişime yönlendirdiğinde evrimsel bir değişim ortaya çıkar. Çünkü evrimsel değişim tüm güçlerin bir araya gelmesinden ibarettir.

İnsanlar kendilerini şartlandırarak ya dışsala ya da içsele bağlanmaktadırlar. Ya dışa bakarlar ya da içe. Oysa önemli bir değişimin gerçekleşmesi için birey kendisini her iki boyuta da açmalıdır. Tek bir boyuta şartlanmamalıdır.

Önemli bir değişim için anahtar, farkındalıktır. Birey farkındalığını geliştirmeli sonra da bu gelişmiş farkındalığı değişim için kullanmalıdır. İnsan gelişmiş farkındalığı hem dışsal hemde içsel boyutta kullanarak önemli bir değişim gerçekleştirebilir.

Gelişmiş farkındalıkla birey hem derinleri hem de yüksekleri görebilir. Hem içseli hem de dışsalı değişim için verimli bir şekilde kullanabilir. Ancak o zaman bilim ve sanat değişimin verimli araçlarına dönüşebilir.

Bilim ile sanat gerçek değişim için kullanıldığında daha iyi insanlar ortaya çıkar ve daha iyi bir insanlık meydana gelir. Bilim ile sanat yalnızca iyi insanların ellerinde yararlıdır aksi halde zararlıdır.

Bütünsel değişim sayesinde hayat bütün olacak ve dolu dolu yaşanacaktır. Hayatı doyasıya yaşamak için zıtlıklarla savaşma, tam tersi onları kucakla. O zaman varoluş seni kutlayacak.”

HERKESİN EVRİMSEL DEĞİŞİM YAŞAMASI DİLEĞİMLE...

www.dunyadegisimakademisi.com ı

Yazarın Diğer Yazıları