Özge Sever

Kararsız ÖSYM

Özge Sever

ÖSYM’nin de kafası karışıyor dönem dönem demek isterdim fakat bizim “Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi” kısaca ÖSYM bir türlü seçme ve yerleştirme konusunda dikiş tutturamadı. Kaç genç, kaç nesil daha ziyan olur bilmemekle beraber merak konusu olduğu halde hiç araştırılma konusu olamıyor ne yazık ki.

Liseyi yeni bitirmiş gençlik çağındaki gençler Ygs, Lys, Kpss dediğimiz sınavlar ile çeşitli ders çalışma süreçlerinden geçerek sınavlara giriyor. Tam her şey bitti dedikleri o üniversiteyi kazandım derken bir anda yerleştirme sonuçları değişiyor 2 milyon adayın başarı sırasında değişme oluyor. Küçük bir rakam değil bence komik bir olay, hani şu ağlasam mı gülsem mi bilemiyorum diyebileceğimiz. Olur böyle yanlışlar bir özür dileriz geçer denmemeliydi bu yanlıştan sonra çünkü bir öğrenci sınava geç kaldığı için sınava giremiyor ve sonuçlarına katlanıyorsa bir kurumda yanlış yapıyorsa bunun da bir sonucu olmalıydı.  13 Ağustos’ta haberlerde okuduk ÖSYM açıklama yaptı “Bu durumdan etkilenen adaylardan özür diler, bilgilerine saygıyla sunarız” ifadesi kullanarak öğrencilerden bile özür diledi. Ne kadar nazik bir kurum! Açıklamanın üzerinden bir hafta geçti ÖSYM yine gündemde bu kez de ÖSYM Başkanı Ömer Demir’den gelen açıklama herkesi şaşırttı, herkes şaşırdı mı tam olarak emin değilim ama ben şaşırdım. Başkan Demir görevden istifa ettiğini açıkladı,  “Personelin kasıt taşımayan dikkatsizlikleri sonucu ortaya çıkan yerleştirme hatası nedeniyle ÖSYM’nin kurum olarak tartışılmasının önüne geçmek maksadıyla görevden ayrılma talebimi ilgili makama bugün itibarıyla sunmuş bulunmaktayım.” dedi. Bu kararı vermiş olmasını olumlu bir adım olarak değerlendiriyorum hiçbir şey olmamış gibi koltuğunda oturmaya devam da edebilirdi.

Şimdi Ne Olacak?  

Bundan sonraki süreçte ÖSYM’de neler olur, yeni ne gibi kararlar gelir bekleyip hep birlikte göreceğiz. Olan her zamanki gibi öğrencinin hayallerine oldu umarım hayatlarının sonuna kadar bugünün izlerini taşıyacak olan bu yerleştirme sonuçları ülkemizin parıl parıl parlayacak olan gençlerini mutlu eder.

 

Yazarın Diğer Yazıları