Naim Gül

Yanlış Kararlar Maçı Kopardı

Naim Gül

Evkur Yeni Malatya Spor da üst üste alınan iki mağlubiyet sonrası, takım içinde suçlu aranır oldu. Son iki hafta da bireysel hataların ön plana çıktığı, Buna kenar yönetimi de eklenince kesilen cezalar ağır oldu. Şuna dikkat edilmesi gerekir ki, sezon sonu yaklaştıkça sıralama olarak altta bulunan takımların kazanmasıyla puan farkının kapanması ve bizimde fikstür olarak zor bir sürece girmemiz, işimizin çokta kolay olmadığını gösteriyor.

Takım içindeki bazı oyuncularda görülen performans düşüklüğü akabinde bireysel hatalarla birlikte Teknik Yönetimi de hataya zorluyor. 

Milli maçlardan hemen sonra oynayacağımız Dört maç çok büyük hayati önem taşımakta. Ligin hem altını hem üstünü ilgilendirecek maçlardan çıkan sonuçlar bizimde ligdeki konumumuzu belirleyecek.

Takım olarak bir an önce düzelmeli, Alttan  gelen takımlarla puan farkı en azından korunmalı.

 Trabzon Spor maçında ki verilen yanlış kararlar farkın artmasına sebep oldu. Bana göre verilmeyecek olan bir Penaltı pozisyonu var ki, Ligimizde bu kararlardan  daha ağır olanı , verilmesi gerekip de verilmeyen yüzlerce penaltı pozisyonu var. 

Gol den sonra, Beraberlik golünü bulmamız çok geçmemesine rağmen, Yapılan Aytaç Değişikliği Bana göre başka bir hataydı. Erol hocanın yapmış olduğu bu değişiklik yanlış kararlardan bir tanesiydi. Bugüne kadar oynatmış olduğu futbolla alkışladığımız Erol Hoca bu mağlubiyetle çıkan sonucun hazırlayıcısı oldu.

Son  iki haftada yenilen hatalı gollerle defansın ve önünde oynayan ikilinin aralarında uzun bloklar oluşunca bu arayı kapatmakta zorlanan ve buna da bireysel hatalar eklenince kaptırılan toplar kalemize gol olarak geri döndü. 

Son iki haftaya kadar göstermiş olduğu büyük performansla ligimizin iyi kalecileri arasına giren Ertaç ise önceki görüntüsünden çok uzak, ve yapmış olduğu zamanlama hatalarıyla kalesinde golü görmüş ve oda yapılan hatalardan nasibini almış oldu.

Benim aslında merak ettiğim bir konu şu! Hatalar geliyorum diyor, oyuncular yaptıkları hatalarla sos vermeye başlıyor ve sen bu sorunlara bir çare aramıyorsun. Üç Dört hafta üst üste hata yapan oyuncuyu sağdan alıp sola, önden alıp arkaya , forvetten alıp sola neden koyarsın anlamak mümkün değil. Hata yapan bir futbolcu eğer ki performans düşüklüğü yaşıyorsa hangi mevkide oynarsa oynasın oynadığı her mevkide hata yapacaktır. Zaten diken üstünde olan rakipler de bu fırsatı kaçırmayacaktır. 

Çok sağlam yaptığımız savunma ile zor gol yiyen, Avrupa da bile en az gol yiyen takımlar arasındayken iki haftada yediğimiz Altı golle ne kadar bariz hatalar yaptığımızı da kanıtlamış olduk.

Son Sekiz haftaya girilirken verilen Milli ara bana göre bu hataları düzeltme fırsatıdır. Alttan gelen takımlarla oynayacak olmamız bizim için bir şans olabilir fakat bunun tam tersi de olabilir. Özellikle iç sahada oynayacağımız Gençler birliği, Alanya , Kayseri gibi iç sahada oynayacağımız maçlardan mutlak üç puan almamız lazım.

Küme düşmeme barajı bana göre Kırk puanın üstüne çıkılırsa kurtarılır. Takım olarak rahat bir nefes almak istiyorsak son sekiz haftaya  altı puan sığdırmamız  yeterli.

Fakat önce bir takım olarak ayağa kalkıp tekrar eski performansımızı yakalamamız lazım. İyi bir Evkur Yeni Malatya Sporun bu ligde kimlere karşı neler yaptığını gördük ve bundan sonraki maçlarda da görmememiz için bir neden göremiyorum.

Yeter ki takım olarak isteyelim...

Yazarın Diğer Yazıları