Naim Gül

Tarife Değişmedi

Naim Gül

İki takım açısından da çok zorlu bir müsabaka olacağı belli olan bir maçtı. İki takımında kazanması gereken  bir maç  olarak görünse de , ev  sahibi Akhisar kazanıp  Dört hafta süren galibiyet hasretine son vermek , Deplasman  takımı Yeni Malatya Spor için ise hem beraberlik serisine son vermek hemde alt sıralardan uzaklaşıp ilk devreye rahat bir şekilde girmek istiyordu.

İki takımda Haftalardır Gol atamazken , bu maçın sonunda da aynı tarife ile ayrıldılar. iki  Takım da gol atmak için , maç içinde gerekli varyasyonları deneseler de , gol atma becerisini gösteremediler. Özellikle  Erol Bulut Hoca takımın başına geçtikten sonra , Defans hattında ki sorunu her ne kadar çözse de  aynı başarıyı gol atmada çözemedi. Ligin Başlamasıyla hemen hemen ilk sekiz haftalık periyotta her takıma gol atan Yeni Malatya Spor  daha sonra gol yollarında çok sıkıntı çekti. Aslında bu sorunun neden kaynaklandığını çözmek çokta zor değil. Baktığımız zaman özellikle hücum hattında oynayan oyuncuları kesip, orta alana takviye yaparak kalabalık tutması ve sistem olarak ta 4-1-4-1- sistemine dönmesi Kalemizde gol görmemizi çözse de  Elimizde bulunan oyuncu özellikleri bu sistemde gol atma sorunumuzu çözemedi.

Tabi ki bunun için devre arasında özellikle bu sisteme uyan , Erol hocanın istediği Futbolcular olacaktır. Bunun yanında takımdan ayrılan Futbolcular da olacaktır. Erol Hocanın   bur da yapması gereken Forvet oyuncularına bireysel katkı sağlamak. Futbolcu da bulunan eksiklik her ne ise ona göre özel çalışma yaptırması gerekir. Maçların genel analizine baktığımızda bir maçta en az dört  yada beş net pozisyon yakalayıp ta gol atamamak bir takım için büyük sorun demektir. Tabi şuan için yapacak en güzel şey maçları kaybetmeden devreyi tamamlamak ve ona göre plan yapmak. Ayrıca Tarifesi değişmeyen bir başka konuda tabi ki Yeni Malatya Spora karşı yapılan hakem hataları . Bir Camianın Bir takımın üzerinde bu kadar oynandığını daha önce görmedim. Özellikle Hakem atamalarında ve maç bittikten sonra bu  hakemlerle ilgili bir uyarı yapılıyor mu anlamadım.

 Düşünün ki bu hafta ki maçın hakemi Cüneyt Çakır hele ki Avrupa Final maçı yönetmiş ve Dünya Kupası Finallerine davet edilmiş bir Hakemimiz olarak , özellikle son dakikada vermemiş olduğu  EL pozisyonunu finallerde vermediği taktirde ,ikinci bir maçı verirler mi merak ediyorum. Yada kendisi aynı bir pozisyonu  çalmaz mı o da merak konusu. Aslında çokta merak etmemek lazım , yada finallere bakmamak lazım kendi ligimizde bile bunun gibi çalmış olduğu onlarca penaltı pozisyonu var. Artık bunları da onların vicdanına bırakmak lazım . Ben bur da en büyük suçu tabi ki  kendimizde arıyorum. Sağlam bir yönetime  sahip  olsak Hakkımızı sahada bırakmayacak bir ekibe sahip olsak ,kimse gelip de elini kolunu sallayarak maç yönetemez. Tabi ki bizler sonuna kadar haksızlıklara karşı Malatya mızı  Takımımızı savunacağız ama herkesinde elini taşın altına koyması gerekir , bu takım buralara kolay gelmedi  ve bur da sahip çıkması gerekir.

Yazarın Diğer Yazıları