Naim Gül

Kazanılan Bir Puana Üzülmek Lazım

Naim Gül

Yeni Malatya Spor'un bu hafta ki konuğu Beşiktaş idi. Şampiyonlar liginde bir  üst tura çıkarak büyük başarı yakalayan Beşiktaş, Malatya deplasmanına kazanmak için gelse de , belkide aldığı bir puana sevinerek gitti. Soğuk hava şartlarında oynanan maçta ev sahibi ekip Yeni Malatya Spor maça kontrollü başlasa da, oyunun genelinde daha net fırsatları yakalayan taraf oldu.

Son  beş haftadır zorlu maçlar oynayan ev sahibi, özellikle Beşiktaş maçından önceki son iki maçında istediği futbolu bir türlü sahaya yansıtamazken, bunun sonucunda sahadan puansız ayrılmak zorunda kaldı. Son Beşiktaş maçında sahada daha derli toplu, daha istekli, az hata yapan, ve maç sonuna kadar mücadeleyi bırakmayan bir takım vardı. Peki değişen ne oldu kaybedilen haftalara göre,  ne oldu da arzuladığı futbolu oynamaya başladı. Bunun en büyük  etkisi tabi ki futbolcuların gerçek yerlerinde ve sürekli oynadıkları sisteme geçmeleri.

Bugün özellikle forvet hattında son vuruşlarda biraz daha dikkatli olabilseydik, Beşiktaş'ı Malatya dan eli boş göndermek, üç puanı hanemize yazdırmak çokta zor olmayacaktı. Ligin ilk haftalarında özellikle yenildiğimiz maçlarda bile gol sorunu yaşamazken son  haftalarda tabiri caizse kanayan yara haline geldi. Hele ki Beşiktaş'a karşı yakalamış olduğumuz üç tane net pozisyon vardı ki , biraz daha dikkat edilse rakip takım belkide almış olduğu bir puana bile sevineceğini sanmıyorum.Büyük takımlara karşı oynarken özellikle bu tür pozisyonlara daha dikkat etmek gerekir. Tabi şimdi bu maçtan sonra alınan bir puana biz, Yeni Malatya Spor olarak sevinmemiz mi lazım, Yoksa Beşiktaş'ın oynadığımız futbola bakarsak kaçan pozisyonlara bakarsak, Sevinmesi mi lazım.

Şuna ayrı bir parantez açmak istiyorum ki, maçın Hakemi Bülent Yıldırım'ın bu sezon yönetmiş olduğu ikinci maç ve her iki maçta da ne kadar yanlı kararlar verdiğini görmüş olduk. Özellikle  maç boyunca sert müdahalelere maruz kalan Yeni Malatya Sporlu Futbolcuların  sakatlanmalarını görmezden gelerek oyunu devam ettirmesi, sporcu sağlığını hiçe sayarak görmezden  gelmesi ne kadar yanlı olduğunun göstergesidir.Şunu da belirtmek isterim ki,  Erol Bulut Hocanın Büyük takımlara karşı nasıl oynanması gerektiğini , nasıl mücadele edilmesi gerektiğini, ve verilen taktiği sahaya nasıl yansıtılması gerektiğini bu maçla daha iyi görmüş olduk. Demek ki ligde bir birinden çok üstün takım yok .Oyuncu kalitesi saha içinde her zaman mücadelenin önüne geçemeye biliyor.

Son maçla beraber oynanılan futbolu, mücadeleyi diğer  takımlara karşı sergiler, ve bunu üstüne koyarak ve dikkat ederek mücadele ederse,ligde puan alamayacağı takım yok.Özellikle moralli Beşiktaş dan puan almak her şeye rağmen iyidir. Önemli olan bu futbolun devam etmesidir.Bunu da en azından devre arasına kadar sürdüreceğine inanıyorum....

Yazarın Diğer Yazıları