Naim Gül

Devre Bitti Mesai Başladı

Naim Gül

Kayseri deplasmanından üç puanla dönen Yeni Malatya Spor , Puanını 22 ' ye çıkararak ilk yarıyı 10. sırada tamamladı. Özellikle son haftalarda yakalamış olduğu yüksek performansla toplamış olduğu puanların, Ligin ikinci yarısında ne kadar önem kazanacağını hep birlikte göreceğiz.

Son iki haftada ligin üst sıralarında bulunan ve uzun süre kaybetmeyen takımlardan Altı puan almak ve bu puanları toplarken oynadığı maçlarda müthiş performans sergilemek gerçekten ikinci yarı için umut veriyor. Yapılan açıklamalarda yapılması planlana transferlerinde bir an önce takıma kazandırılması ve uyum sorununu aşması gerekir. Devrenin başlamasıyla birlikte tüm gözler transfere çevrilirken Yönetim ve Erol Hocayı yoğun bir hafta bekliyor. Devre arasında yapılması planlanan transferlerinde o kadar kolay olacağını pek sanmam.

Özellikle kadrosu oturmuş takımlar transfer edilmek istenen oyuncuların gitmelerine pek izin vermez. Kayseri maçına bakacak olursak  sekiz hafta gibi kaybetmeyen   bir takımı seyircisi önünde yenmek bu Takımın kazanma arzusunun en üst safhada olduğunu gösterir. Son iki haftanın kazanan  kadrosunu bozmadan devam eden Erol Hoca yapmış olduğu taktiksel ve oyuncu değişikliklerinde takımın dinç kalmasını sağlayarak doksan dakika boyunca oyuncularının ayakta kalmasını sağlamakta.

Takımın yükselişe geçmesiyle takım içindeki oyunculardan Ertaç , Sadık, Aytaç, Murat özellikle öne çıkan oyuncular oldu. Bunun yanında Parreria , sishokko Shabeke  de performanslarını yükselten oyuncular oldu. Genel olarak baktığımızda orta alanı çok iyi kapatan ve orta alan da çok iyi pres yapan Yeni Malatya Sporlu oyuncular hak ettikleri puanları alarak ilk yarıyı tamamladılar. Takımın gol yükünü çeken Boutaib ise ileri uçta attığı goller ve rakip alanda yapmış olduğu baskıyla alkış alan oyuncular arasındadır.  Bu saatten sonra ince eleyip sık dokuyarak takımın iskeletini bozmadan gerekli yerlere yapılması planlanan transferleri yapıp ligin ikinci yarısına en iyi şekilde hazırlanması gerekir. Neden derseniz İkinci yarıda takımların dirençlerini ve güçlerini arttıracaklarını hesaplarsak Bizimde ona göre hazırlıklı olmamız gerekir.

Yazarın Diğer Yazıları