Naim Gül

Çok İsteyen Takım Kazandı

Naim Gül

Geçen haftadan gelen sıkıntılar , Hoca konusunun çözüme kavuşamaması , Yönetimin istifaya davet edilmesi vs. vs. Keza aynı şekilde Karabük cephesinde de işlerin karışık olması  bu maçın önemini bir kat daha arttırdı.

Evkur Yeni Malatya Spor , puan için gittiği Karadeniz e , Çok istediği üç puanı alarak evine dönse de henüz çözülemeyen sorunlarla karşı karşıya. Öncelikle  yeni Teknik ekibin belli olması için yoğun bir çaba sarf edecek olan Yönetim,  daha sonra, yeni yönetimin oluşturulup oluşturulmayacağına karar verecek. Bunlar çok acil çözüme ulaşması gereken konular. Maça genel olarak bakacak olursak , iki , üç haftadır  belirtiyorum ,çok ağır bir defansa sahip olduğumuzu.

Defans sorununu çözebilirsek , rakip kim olursa olsun gol sıkıntısı yaşamayacağımızı belirtmiştim.Bu hafta gördüğümüz gibi Sadık ve Buğrayı buraya monte ederek , bu alanda daha çabuk atakları kesmek ve hızlı hücuma çıkmak açısından rakibe göre biraz daha üstünlük sağladık. Ayrıca ön tarafa Dening in yerleştirilmesi hızlı atağa çıkmamızı kolaylaştırdı.

Orta çizgi hattını çabuk oyunculardan kurunca sonuca gitmemiz de kolay oldu ve ilk yarıda 3-0 lık bir skor elde edildi. İkinci yarıya çıkarken ev sahibi takımın oyuna baskılı başlayacağı belliydi. Aynı kadroyu koruyarak ikinci yarıya çıkan Evkur Yeni Malatya Spor , Karabük karşısındaki baskılı oyuna belli bir süre daha direne bilse de, Geç gelen oyuncu değişiklikleri , oyuncuların  yorulup oyundan düşmelerine  ve hataya zorlanmalarına sebep oldu. Bu dakikalarda takımı dinç tutabilmek adına yapacağı iki değişiklik  oyuncularında direncini arttırmaya yeterliydi.

Tabi ki bur da tecrübe çok önemli ve bunu ön plana çıkarmak gerekir. Sonuçta kazanılması gereken bir maçtı ve üç puanı hanesine yazdırmasını bildi. Sezon başından beri kaç haftadır söylediğim bir başka konu ise Hakemler. Biz ne kadar sessiz kaldıkça üstümüze o kadar gelecekler ve istedikleri gibi maçlarını yönetip gidecekler. Bu maçta da çok açık gördük ki bu  Hakemlerle Başımız beladan kurtulmayacak. Yine olmayan iki pozisyon , bir alakası olmayan penaltı kararı, iki olamayan faul pozisyonu ve akabinde frikikten gelen gol . Ve sayamadığım birçok karar. Şunu sormak istiyorum. Nereye Kadar?.. Yönetim olarak nereye kadar sessiz kalacağız. Hakemler olarak ta nereye kadar bu şekilde kararlarınıza devam edeceksiniz.?. Belki bu soruların cevabını alamaya biliriz fakat net olarak aldığımız bir şey var ki oda üç puan. Belki bunların çözümüne Konya  maçında ulaşırız....

Yazarın Diğer Yazıları