M. Said Yalçın

Utanmadınız mı?

M. Said Yalçın

Fenerbahçe hayat buldu diyebiliriz bu galibiyet ile. Yalnız bu galibiyeti hakketmediği gibi, orta hakem ve yan hakemler olmak üzere yayın kuruluşu yorumcuları ile birlikte, birde TFF yi eklersek Yeni Malatyapsor bu kareye mağlup oldu diyebiliriz. Özellikle yayın kuruluşunun yorumcularında Malatya'ya karşı hakikaten çok acımasızlar. Utanmazlar mı ? sanmam...

Fenerbahçe büyük bir takım doğrudur. Ama bu büyük takım oluşunu futbolu ile taraftarları tatmin ederek bir yerlere gelmeli. Yazıklar olsun ki hakem triyosu maçı katlettiği gibi, daha maçın ilk yarısında kırmızı kartların çıkması gerekirdi Fenerlilere. Yok görmemeleri imkansız. 4 gözde olsa 2 gözde olsa orta hakem ve yan hakem pozisyonumu kaçırdı,  VAR neredeydi. Sadık Çiftpınar'ın Fener cezasahası içinde Adem'e çift dalışı zaten başlı başına penaltı ve kart ile cezalandırılmaydı. O dakikadan sonra çok değil 5 dakika sonra chabeake , Hasan Ali Kaldırım'ın dirsekle vuruşu zaten gözleri önünde cereyan etti hakemlerin. Es geçmeleri imkansız. Direk kırmızı.İşte bu Fenerbahçe böyle galip geldi.Yazıklar olsun bu tür galibiyete ve bu tür büyük takıma...Bir delikanlı hakem göremedik Kadıköy'de kırmızı kartı gösterecek.

Her zaman söylüyoruz yönetimimizin acizliğini. Transfer yapmak için amatör ruhları ile taraftarlar ile adeta dalga geçiyorlar.İlk yarının bitimi ile birlikte mevcut banko oynayan futbolcularımızı bir yerlere sattık. Sakat işe yaramayan futbolcuları aldık. Arkadaş ilkokula giden bir çocuğa sorsan diyecekki bu takımın santrafor ihtiyacı var.Sol bek ihtiyacı var. Orta saha beyin ihtiyacı var.Ama bizim ağa İngiltere'de takmış bir kaç futbolcuya orda kamp yapıyorlar. Halbuki kamp dönemi bitti takımın. Yapılamayan ve hemen hemen her sene aynı senaryo ile karşılaştığımız, ufku dar olan yönetim transferleri her ne hikmetse erkenden yapıp kamp dönemine yetiştiremiyor. Yani sıkıntı her maç da cereyan etmekte. Sadece oynanan Fener maçı değil. Tablo ortada. Kim ne derse desin şansa buralara kadar geldik.

Biz ne yazsak ne anlatsak futboldan anlamayan bir yönetime sahip olduğumuzu her defasında yazıyoruz. Futbol yöneticiliği beceri ister, hüner ister. Şimdi bana diyeceksiniz ki; yahu takımın konum itibariyle kötü yerde değil ki. Ona sözümüz yok zaten. Bu teknik heyetin becerileri ve futbolcuların kişisel başarıları ile gelişen olaydır. Sadık olayına gelince, profesyonel bir futbolcu ekmek yediği tekneğe pislemez. Performansını beğendim. Yalnız ilk yarıda hasan ali ile birlikte kırmızı kart ile oyun dışı kalması gerekirdi. Sadık'ın çift dalışlarını Malatya'dada izledik. Bu dalışlarına Fenerde de devam etmekte.

Ligde iyi bir konumdayız mağlup olmamıza rağmen. Ama kötü olan bir Fenerbahçe'den en az 1 puanla dönmemiz lazımdı. Hayırlısı deyip haftaya  Kayserispor karşılaşmasında taraftarların da maça gidip alınacak 3 puanla yolumuza devam etmek olacak.

Yazarın Diğer Yazıları