M. Said Yalçın

Tehlike..!

M. Said Yalçın

Yeni Malatyaspor ve Alanyaspor birbirlerini üzmediler. Ligin son haftalarına yaklaşırken her iki takımın futbolcuları da sahada agresif ve sert futbolunu sürdürmelerine karşılık, maç bitimi birbirlerini üzmediler. Alanyaspor için can alıcı bir puan, bizimkiler için de tehlike olarak niteleyebiliriz.

Maçın başlangıcı ilk 10 dakika bir zevki vardı bir de son dakikalar. Tatsız tutsuz bir karşılaşmaya gebe oldu .Hani o alışageldiğimiz kanat organizasyonları da olmayınca takımız da, orta sahada gidip geldi meşin yuvarlak.  Maçın ilk yarı sonlarına doğru bir arkadaşımız mesaj bile yazmıştı, ‘Maçtayım  Doğu üste güneş de vuruyor uyumuşum abi ilk yarı bitti mi’ şeklinde tepki yazısı da gelmedi değil hani. Arkadşımızın dile getirdiği gibi, maçın çok kalitesiz bir seviyede gerçekleştiğinin göstergesi olarak görebilirsiniz. Maçı her iki takımın futbolcuları da sanırım stres olacak ki, maçı sık sık faullerle durdurmak ve topu sahada tutmamak adına gerekeni yaptılar. Maçın hakkı zaten maçın başlangıcı ile belliydi, ‘BERABERLİK’.

Karşılaşma da sadece sahada iki cengevar vardı. Murat Yıldırım ve Mina. Allah’dan iyi günündelerdi.Defans Mina ile rahat nefes aldı. Murat Yıldırım ise deyimi yerinde ise ölümüne oynadı. Ve Adem’e mükemmel asisti de golü getirmişti. Maçın kahramanı bana göre Murat Yıldırımdır. Anlam veremediğim bir konu ise, iyi olmayan futbolcuların sahada gezinirken, neden bir an evvel oyuncu değişikliğine gidilmiyor. Neden 60’ncı dakika beklenmekte. Erol hoca bir türlü takıma geldiği günden bu yana oyuncu değişikliklerinde istikrar sağlayamadı, Gençlerbirliği karşılaşması hariç. Ertaç bir çok karşılaşmada takımı sırtlayan bir görünüm sergiledi kalede. Nitekim Alanya karşısında hataları çoktu. Nihayetinde bir hatası uzatma dakikalarında golü yememize sebeb oldu. Boutaib çok tutkundu. Gilbertonun artık son haftalara ilk 11 de başlaması gerek kanaatindeyim.

AYTAÇ ARTIK KADRO DIŞI KALMALI

Aytaç genç kalite bir futbolcu. Nasıl ki ilk 11 de çıkıyorsa, yedekte oturmasını da bilmeli. Oyundayken çıkmasını bilmeli. Yeni Malatyaspor teknik heyetine ve yönetimine her ne kadar bizlerde sitem etsek, Aytaç bilmeli ki bu forma ve bu kulüp futbol kenti Malatyanındır. Aslında iyi bir yönetim olsaydı , değil Aytaç kralıda olsa bilecekki, kimse yeni malatyaspor formasından ve yönetiminden akabinde teknik heyetinden büyük değildir.

SON 5 HAFTA

Bu hafta Beşiktaş deplasmanındayız. Zorlu haftalar başlıyor. Stresli bir o kadar da ligin alt kısımlarını ilgilendiren maçlar. Gerçi bana göre ligde kalıcılığımız kesin gibi ama, 3 puanlık sistemde kesin biraz yerini tehlikeye sokmakta…

Yazarın Diğer Yazıları