M. Said Yalçın

Savaşmadan Maç Alınmaz..!

M. Said Yalçın

Galatasaray Evkur yenimalatyasporu hakemin iki beleş penaltısı ve takımımızın futbolcularının ruhsuzluğu sebebiyle mağlup oldu.

30’ncu dakikada Adem Büyük’ün ilk ciddi atağımızda topu Musleraya nişanlaması  hafızalarımızda soru işareti bıraktı. Akabinde 33.ncü dakikada ise verilmeyen gol ve hakemin VAR’a gitmemesi, hakemin iptal gol sonrası Fatih Terime iptal konusunu anlatır şekilde, sohbeti ise tam anlamıyla skandaldı.Karşılaşmada hakemin skandal kararları devam etti. 48’nci dakikada penaltı ile uzaktan yakından ilgisi olmayan ve enterasan olan bizim futbolcularında hiç itiraz etmemesi,hakemin VAR’a dahi gitmemesi skandalların devamını getirdi. Aynı şekilde hakem Yaşar Kemal Uğurlu’nun ikinci penaltısı da tam anlamıyla skandaldı.

Anlam veremediğimiz bir konu ise , yeni malatyasporun futbolcuların sanki sahaya yeni çıkmışlar gibi uyumsuzlukları göze çarptı. Sahada nasıl bir kurgu ile oynadık bizde anlıyamadık. Sol kanattaki Bülent Cevahir  ataklara katılmadığı gibi, yerinde put gibi durdu 90 dakika boyunca. Murat Yıldırımın son haftalardaki performansını hep tartışaduralım, yeni transferlerden Robin Yalçın’ın sahada sadece gezinmek için transfer edildiği gerçeğini de anlayalım. Ziraat Türkiye Kupasında Galatasaraya kök söktüren takım lig maçında yerlerde süründü diyebiliriz.

Kamara ilk 11’de başladı. Bifouma ikinci yarı oyuna girdi. Çok şey beklediğimiz bu iki futbolcu bizleride şaşkına çevirmeye devam ediyorlar. Adem Büyük sahada futbol oynamıyor sadece geziniyor. Takım olarak iyi değiliz.Bunun sorumlusuda elbetteki teknik patrondur. Bu sezon ligde kalıcılığımız kesinleşmiş gibidir. Ama biz lig boyunca göze hoş gelen bir futbol izleyemedik takımımızdan.Buda bizi ezik taraftar grubuna sokmakta. Son haftalara yaklaşırken ricamız takımımızdan göze hoş gelen mücadeleci,savaşan bir takım izlemek dileğiyle diyoruz.

Yazarın Diğer Yazıları