M. Said Yalçın

Ne Yazalım ki..!

M. Said Yalçın

Biz profesyonel yönetilmiyoruz. Yeni Malatyaspor iyi yönetilmiyor. Yeni Malatyaspor’da  inanın vurdumduymazlık söz konusu. Bizler geç kalmayın transferi hemencecik yapın ki, uyum sorunu kamp döneminde atlatılsın diyoruz ,doğrudur bizim iki dudağımız arasındaki hemencecik yazdığımız kelimelerden veya cümlelerden daha zordur transferi gerçekleştirmek. Nitekim artık ustalık devrini de geçtik yahu..

Erol hoca ile yeniden nikah kıydık. Biliyorsunuz ki şahsım değişmesinden yanaydı. Ne varki Başkan ve yönetim devam kararı aldı. Saygı duydum. En azından teknik direktörlük konusunda geç kalmadık. Kalmadık da transfer de bayağı hızlıydı Erol hoca. Her gün bir takımla anılmayı da ihmal etmedi hani. Sorun aslında başka takımlar ile dirsek temas halinde olan Erol hoca, bu takımın başına gelmemeliydi. Sanırım birde basın medya sorumlusu arkadaşımız da görevlendirilmiş.  Dışarıdan atama ile yapılmış sanırım. Kanaatimce güzel bir olay ama inşallah basına gerekli açıklamaları harfiyan yapar da bizlerde hakikaten deriz ki , artık takımda  ‘Ben Tekim’ mantalitesi yok olmuş.

Yeni Malatyaspor Olağan Mali Genel Kurulunu da gerçekleştirdi. Ve bu sezon için tahmini bütçe ve tahmini gider bütçeside açıklandı. Evet evet 23 milyon borcumuz var. Bunun 17 milyonu banka borcu. Bu sezon için Tahmini bütçe ise 135 milyon ve  tahmini gider bütçede 135 denk gelmiş şekilde. Diyeceğim şu ki, bütçe oluşturulurken net olmak gerek. Misal Futbolcu alımlarında futbolcunun maliyetinden haberi yok taraftarın. Geçtiğimiz sezon büyük ümitler ile alınan bazı yabancı futbolcular postalandı. Şu ana kadar gelen transfer 2-3. Artık şapkayı masaya koyacak bir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’da yok.  Hacı Uğur Polat Başkan ve metropol belediyeliklerimiz bu sezon ne bütçe verecekler onlarda merak konusu. Artık belediyelerden gelecek paralara bakacağımıza kulüpleşme yolunda maddi açıdan rahatlayacak bir çok icraat yapılabilir. Koca Yeni Malatyaspor sponsor anlamında cüzi fiatlar ile gitmemeli. Bilinmeliki kocaman bir kulübüz.

Her ne olursa olsun Yeni Malatyaspor bizim vazgeçilmezimizdir. Yeni Malatyaspor bizim aşkımız. Yeni Malatyaspor kim nederse desin benim için geçerli, yaşama kaynağım, Bu kulüp üzerinden nemalanıp ki geçtiğimiz sezonlarda efsane malatyasporumuzda yaşadık, kaçıp gitmemeleridir. Kulüp tek kişi ile yönetilmez. Kulübe artık Allah rızası için yönetime sağlam işadamları alalım. En azından futboldan anlayan.

Bu arada orta saha  gazetesine 5’nci seneyi devirip 6’ncı seneye girmenin ve Malatya’nın tek spor gazetesinde olmanın sevincini, gururunu ve onurunu yaşıyorum. Baş da imtiyaz sahibi Ömer Şengün beye ve Yazı İşleri müdürü İsmail abime çok teşekkür ediyorum. Rabbim dostluğumuzu bozmasın.

Yazarın Diğer Yazıları