M. Said Yalçın

İki Takımda Öyle İstedi..!

M. Said Yalçın

Bellimiydi ne sanki maç başlamadan evvel. Beraberlik kokusu alan varmıy dı bu karşılaşmada.Maçın başlangıcı ve bitişi. Her iki takımın futbolcuları da, beraberlikten yanaydı gibi. Ne bir gol pozisyonu vardı nede göz alıcı bir futbol.

Gerçi diyeceksiniz ki ligden düşmemeye oynayan bir takım. Elbette canla başla oynayacak. Öylede rakip takımın maçdan önce epey bir eksiği vardı. Bizimkilerde eksik felan yokdu. Hani o alışagelmiş  ataklarımızda fazla yokdu. Orta sahada gidip gelen bir karşılaşma oldu. Herkes halinden memnun ayrıldı yani sahadan. Hal böyle oluncada o stadı dolduran taraftarlar demekki son haftalara yine kalp krizi geçirerek girecek.

Son 3 haftaya girerken lig fikstürüne baktığımızda ligde kalıcılığımız kesin gibi. Çünkü lig kalıcılık adına varını yoğunu ortaya koyan takımların son 3 haftadaki karşılaşmaları ciddi anlamda tehlike. Malatyaspor’un 32 ve 33.haflarda deplasmana gidecek. Göztepe ve Galatasaray deplasmanı. Ligin son karşılaşmasında ise Kayserisporu ağırlayacağız. 3 puanlık sistemde takımın 1 puanla son 3 haftaya girerken ligde kalıcığı kesinleşecektir. Ama gel gör ki tartışılacak konuların yeni sezonda , takımın başında Erol hoca ve bu yönetimin kalıp kalmayacağı. Onuda zamana bırakacağız gelişmeleri izleyeceğiz . Ama;

Hep yazmışızdır, proğramlarımızda dile getirmişizdir. Ne demişiz, amatör ruhla yönetiliyoruz, buna da şükür..Ligde kalıcılığımız her ne kadar şans denilse de, süper ligde bu düşünceye katılmıyorum. Bireysel güçleri olan futbolcularımız , bu lig’de kalıcılığımızı perçinleştirdi diyebiliriz. Bunun yanı sıra her zaman söylediğim gibi bir teknik adam maçın gidişatına göre, oyuncu değişikliklerini saçma sapan yaparsa, veyahutta ego tatmini yaparak her hafta sakatlık olmadığı sürece ,oyuncular üzerinde oynarsa, ligi  rahatça bitiremeyen sadece taraftar olmakta. Geriye dönüp baktığımızda bir çok maçı ellerimizle hediye ettiğimiz bir gerçeğini hatırlatmak isterim.

Son 3 haftaya girerken yeni sezonun hazırlıklarına başlamak gerekir diye düşünüyorum. Her sene dikkat ederseniz son 3 haftaya girerken yeni sezon için hatırlatmaları yaparım. Bizde biliyorsunuz huy olmuş. Ligin başlamasına 1 hafta kala transfer yaparız veyahutta kulübün bütçesine bakarız.

Yazarın Diğer Yazıları