M. Said Yalçın

Her Şey Güzeldi..!

M. Said Yalçın

Efsane Malatyaspor…Hepimizin gönlündedir her ne kadar Yeni Malatya Spor olsa da. Her taraftarın içi yanar, sızlar, ağlar, vahlar ve ahlar çeker efsane Malatya sporumuz için. Peki Neden?

Eskiye bir göz gezdirdiğimizde, maziye bir dalış yaptığımızda, kulüp başkanlarının her şeyi şeffaf idi. Sebebi ise kulübe tüm giderleri başkan ve yönetim karşılardı. Yani şimdiki gibi yayın geliri, tff gelirleri gibi bir sürü malzeme yoktu. Nihayetinde başkan eleştirilecek se dürüstlük hakimdi. Herkes herkesin mesleğine saygılıydı yani. Bu hem yönetici bazında hem de taraftarlar, hem de basın bağlamında. Nitekim yıllardır yazdığım konu üzerinde yine ilerlemeye çalışacağım. Efsane Malatyasporun şu ana kadar ki tüm başkanlarında ve yönetiminde kim nederse desin vizyon vardı. Ve aslanlar gibi kulübü yönetiyorlardı. Hele bir taraftar grubumuz vardı ki, Türkiye’de ses getiriyor ve hatta deplasmanlarda rakip takımın Malatya spor taraftarlarını ayakta alkışlıyorlardı. Peki bunca güzellik var iken, velhasıl kelam efsane Malatya sporumuz şu anda acı içinde olsa da, nereye gitti bu taraftar demezler mi?

2014-2015 sezonunda kulübün başına apar topar getirilen Adil Gevrek Başkanın gelişi ile birlikte anlık doğrudur nefes aldık. Nihayetinde 2014-2015 sezonunda da tek konu üzerinde duruyordum. Vizyon meselesine. Ve tek adam mantalitesinin takımın canını acıtacağından korkuyordum. Belki Adil Gevrek’in geldiği günden bu yana bir üst lig’lere geçiverdik. Elbetteki bu bizleri sevindirmiş ve hatta gururlandırmıştır. Ama bir gerçek var ki, bu başarı ne Adil Gevrek’in ne yönetimindir. Bu başarı o yılların taraftartarıdır. Adil Gevrek Başkanın yönetimin başlangıcı ile birlikte biten ve stada gitmeyen akabinde inanmayan bir taraftar kitlesine rastladık. Efsane Malatya spor camiasını hatırlayan varsa, 3.lig’deyken dahi o İnönü stadı ful çekiyordu.

Yeni Malatyaspor’da Adil Gevrekli kulüpte 2016 senesinde yönetim kurulundan Seyit Doğan’ın bir basın bildirisi vardı. ‘Ben Yeni Malatyaspor yönetim kurulu üyeliğine girerek elimi değil gövdemi taşın altına koyup Yeni  Malatyaspor’a bir nebzede olsa benim katkım olsun diye düşündüm.Tabi bu süreçte kulübün kurumsallaşmasını tek kişiye bağlı olmadan katılımcı bir yönetim anlayışının hakim kılınmasını talep ettim.Yönetim kurulunda çok saygın değerli hemşerilerimiz var onların ve Yeni  Malatyaspor’un zarar görmemesi için kurumsal bir yapının oluşmasını talep ettim.’ Bir çok yöneticinin istifasıda bu yönden kaynaklanan sorundan dolayıdır. Tek adam ..

Bir ara sizlerinde bilgileri ışığında, tüm basın yayın organları haberlerine taşımak suratiyle, ‘Spor Basın ikiye hatta üçe ayrışmıştı’Yani diyeceğim bu sorunlar hep tek adam mantalitesinden kaynaklanmaktadır. Adil Gevrek doğrudur Sportif başarısı tartışılmaz ,nitekim şeffaflık konusunda bana göre sınıfta kalmıştır.İlginç olan ise, şeffaf olamayn ve yedek yönetim ile yola bunca zamandır devam eden bir kulübü nasıl olur da denetim altına almazlar oda ayrı bir soru işareti olarak hafızalarımızda kalmaya devam edecektir.

Netice itibariyle Yeni Malatya Spor 2017-2018  sezonunda Avrupa  ligine katılmaya hak kazanmıştır. Yeni sezon başlamadan Yeni Malatya spor  2.ön eleme maçı oynayacak.Bir Malatya spor sevdalısı olarak elbette yüreğimiz ile, aşk ile destekleyeceğiz takımımızı.Ve son Olarak;

Bizim Adil Gevrek ise takımın daha iyi yerlere gelebilmesi kalıcı olabilmesi için tüm Malatyalıların kucakladığı güçlü bir yönetim.! Takıma gelir getirecek yerler kazandırmada ortak hareket edeceğimiz bir Adil Gevrek istiyoruz.! Bu hayalimiz gerçekleşirmi.? Gerçekleşmez.! Neden? Çünkü büyütürsem elimden gider düşüncesi hep önünde duruyor onun için.! Bu nedenle çok bekleyeceğiz.! Asıl Adil Gevrek neler yapacak göreceğiz.

Yazarın Diğer Yazıları