M. Said Yalçın

Futbol Yok, Puan Var…!

M. Said Yalçın

Evkur Yeni Malatyaspor, zorlu deplasman Medipol Başakşehir’den puanla döndü. Futbol adına takımımızdan sadece savunma ağırlıklı futbolu izledik. Başakşehir çözülmüş ve deplasmanda nasıl oynanması gerekiyorsa takımızda öyle oynadı.

4+2+3+1 düzeniyle sahada savunma ağırlıklı futbolu izleten Erol Hoca ve ekibi, galibiyeti kaçırmış olsalar da, 1 puanla da yetinmeyi bildiler.İyi futbol adına bir şey söylemek gerekirse, evet iyi savunma oyunu oynadık. Deplasman takımının oynanması gerektiği gibi oynadık. Gerçi sezon başladığı günden bu yana biz hep savunma oyununu kurguluyoruz iç veya dış sahada. Öylede zorunlu gibi , çünkü kadro yetersizliği ve akabinde bir bölgede alternatif bolluğu var iken, bazı bölgelerde ise sıkıntılarımız halen devam etmekte. İlk yarının bitimine kadar da bu kadro ile mücadele etmemiz gerekiyor.

Başakşehir karşılaşmasına gelince, hakikaten savunma oyununu iyi beceren ender takımların başındayız ligde. Özellikle de tehlikeli ve bire bir mücadelelerde teknik beceriye sahip olan Başakşehirin  futbolcularını durdurma da zorlanmadık diyebilirim. Adebayor sahada kaldığı sürede Sadık ve Mina tarafından iyi kontrol altına alındı. Deyimi yerindeyse de, ayağına ve havadan gelen topları sadık ve mina, adebayor ile buluşturmadı.  Kerim Frei, eski modunda ya değildi, ya da Chabeake kanadında gayet iyiydi. Bana göre Chabeake bu karşılaşmada enlerin başındaydı performansıyla. Visca maçın başlangıcı ile birlikte en hareketli futbolcularının başında geldi. Attığı şık kafa golü ile de süslemiş oldu güzel futbolunu.

MİNA VE SADIK

İyi anlaşabilen birbirlerinin açıklarını çok iyi kapatabilen, stoperlerimiz. Tüm karşılaşmalarda diyemeyiz ama, bu ikili kendi aralarında iyi anlaşabilen futbolcular. Savunma ağırlıklı karşılaşmalarda, Yeni Malatyaspor’da hep bu ikiliyi görmekteyiz.  Nitekim bu iki futbolcunun da alternatifi yok gibi. Sakatlanmaları veya kart cezası durumuna düşmeleri durumunda, vayki halimize vay diyebiliriz…

ADEM BÜYÜK

Maç sonrası yapmış olduğu bana göre, talihsiz beyanatları yanlıştı canlı yayında. Formanın ve kaptanlığın ağırlığını bilmiş olması gerek diye düşünüyorum. Rakip takımın teknik direktörü ile ne yaşandı bilemeyiz ama , bu beyanatı bana göre kocaman bir yanlış. İşte disiplin dediğimiz saha içi ve saha dışı gerçeği de bu olsa gerek. Erol hoca mutlaka bu konuda olumsuz beyanatlardan futbolcularını arındırmalı diye düşünüyorum.

TARAFTAR NERDE:

İç saha karşılaşmalarıne eyvallah stad tam amşamıyla dolmasa da , dış sahada ki verimsizliğimiz ilk 7 haftaya girerken de sürmekte. Özellikle İstanbul ve Ankara kanadındaki taraftarlar derneğimiz, bu konuda yönetim ile birlikte istişarelerde bulunup, bize yakışan şekilde 100 veya 150 taraftar ile değil 1500-2000 taraftar ile takıma destek olunmalı. Bu konuda Başkan Adil Gevrek sanırım şapkasını artık çıkartıp, bazı olumsuz öğeleri görmeli diye düşünmekteyim.

SİVASSPOR:

Ligin 8. Haftasında Sivassporu ağırlayacağız kendi sahamızda.  Sivas takımı hafife alınır bir takım değil. İyi kadro kurmuş bir ekip. Biz hayırlısıyla ilk 11’de bir karar verseydik lig bitmeden,gelen takım çokda mühim olmuyacak ama, halen ilk 11 de zorluklar çekiyoruz. Bu karşılaşma önemi büyük bir maç olacak. Mutlak 3 puanı hanemize yazdırmamız gerekiyor ilerleye

Yazarın Diğer Yazıları