M. Said Yalçın

Ataşehir Belediye Başkanı neden Hakan Berktaş olmalı?

M. Said Yalçın

İstanbul, Türkiye’nin gözbebeği… İstanbul, Türkiye’nin en az yüzde 40’lık katma değerini oluşturan, sanayicisiyle, KOBİ’leriyle, turizm gelirleriyle, küçük esnafıyla fark oluşturan şehir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, her zaman dile getirir: “İstanbul’u alan Türkiye’yi alır”… Maalesef, 2019 seçimlerinde gerek medyanın zihinleri dönüştürmesiyle, gerekse ideolojik körlük dolayısıyla İstanbul, CHP’li belediyenin elinde 5 yıllık fetret dönemi yaşadı. Hem Büyükşehir olarak hem de ilçe belediyeleri olarak İstanbul’da hiçbir hizmet üretilmedi. 
Bu ilçelerden birisi de Anadolu yakasının gözbebeği olan Ataşehir… Bu dönemde Ataşehir, AK Parti’nin hizmet odaklı belediyeciliğiyle kavuşacak gibi görünüyor. AK Parti Ataşehir Belediye Başkan aday adayı Hakan Berktaş, bize bu güveni ve itimadı vermekte. Hakan Berktaş, Alzheimer-Demans-Parkinson Hasta ve Hasta Yakınları Derneği Başkanı, Küresel Çözüm Platformu Başkanı, MAKADER (Malatya Kalkınma Derneği Başkanı) Sosyal Hizmet Uzmanı olan bir isim. Sosyal Hizmet Uzmanı olması, artı bir değer. Neden? Çünkü, eğer Cumhurbaşkanımız takdir buyurur aday yapılırsa ve Ataşehirlilerin oylarıyla seçilirse, Ataşehir’e sosyal belediyeciliği getirecektir. İkincisi, şimdiye kadar bir çok sivil toplum örgütünde edindiği bilgi ve birikimlerini belediyeye entegre ederek, belediyede çok yönlü bir hizmet perspektifi ortaya çıkaracaktır. Üçüncüsü, Sosyal Hizmet Uzmanları, bir toplumun nabzını en iyi tutan meslek grubudur. Çalıştıkları yerlerde günde en az 100 kişiyle muhatap olmakta, onları yönlendirmekte ve sorunlarını çözmektedir. Bugün Ataşehir’e baktığımızda CHP’li belediye döneminde ihmal edilen ve çözülmeyen bir çok sorunu olduğu görülecektir. Bu sorunların başında Ataşehir’in imar sorunu gelmektedir. 
Hakan Berktaş, imar sorununu ehliyetli ve liyakatli ekibiyle birlikte çözeceklerini, Ataşehir’i İstanbul’da parmakla gösterilecek güzellikte ve özellikte bir ilçe olması için, her şeyiyle, çevre düzenlemeleriyle, fizibilite çalışmalarıyla projelendirme yarışmaları açacaklarını belirtiyor. Ve ilçelerinin baştan başa imarını sağlayacak nitelikte projeleri yürürlüğe koyarak Ataşehir’i imar edeceklerini kaydediyor. Öncelikle şunun altını çizmeliyiz: Bir belediyenin görevi, sadece yol, asfalt yapmak, çöp kaldırmak olmamalı. Zira bunlar belediyenin asli görevleridir. Bir belediye bulunduğu bölgede marka olacak çalışmaları, projeleri ortaya koymalıdır. İşte Hakan Berktaş, Ataşehir için düşündüğü marka projeleriyle farkını ortaya koyan bir belediye başkan aday adayıdır. Berktaş, Ataşehir için düşündüğü birbirinden nitelikli projelerini gerekirse Ataşehir halkına danışarak yürürlüğe koyacağını ve interaktif bir belediyecilik yapacağını kaydediyor. Yani, bir çok belediye başkanının “Ben yaptım oldu, ben böyle yapıyorum, ister beğenin ister beğenmeyin” şeklindeki yaklaşımlarından farklı bir yönetim tarzı sergileyeceğini, Ataşehir belediyesinin yönetiminde Ataşehirlilerin tamamının yer alacağını belirtiyor. 
Ataşehir’in kronikleşen bir diğer sorunu ise trafik… Berktaş, kronikleşen trafik sorununun da üstesinden geleceklerini, bu noktada alanında uzman şehir planlamacılarıyla ve mühendislerle çalışacaklarını, Ataşehir’in trafiğinin nefes alınacak bir boyuta taşınacağını belirtiyor.  Berktaş, diğer yandan Ataşehir’in her mahallesine insanların nefes alabilecekleri yeşil alanlar ve çocuk parklarının, gençlerin faydalanabilecekleri sportif alanlar yapılacağını kaydediyor. Ve bu alanlarda gençlerimizin kendilerine vakit ayırabilecekleri ve spor yapabilecekleri basketbol, voleybol,  hentbol ve buz paten sahaları, yüzme havuzları yapacağız. Diğer yandan her mahallemize insanlarımızın yararlanabilecekleri kütüphaneler ve gençlerimizin ders çalışabilecekleri etüt merkezleri, sanat ve kültür merkezleri, farklı nitelikte alanlar yapacağız. Ayrıca STK’ların kullanabileceği toplantı salonları etkinlik alanları yapacağız. Kısa sürede Ataşehir'imiz fuar ve festival merkezi haline gelecek açıklamasını yapıyor. Berktaş, dezavantajlı ve engelli vatandaşlar için de Ataşehir’in tüm caddelerinin, sokaklarının ve binalarının erişilebilirlik kapsamında düzenleneceğini ifade ediyor ve yaşlı hasta veya geriatrik hastalıkları olan hasta ve yakınlarına yönelik de çok güzel projeler hazırladık. Onların hayatlarını kolaylaştıracağız. Bunları yaparken de özel kuruluşlarla da işbirliği halinde olacağız ve çalışacağız ifadelerini kullanıyor. 
Berktaş, ayrıca aynı şekilde kreş ve çocuk yuvası, anaokulu ihtiyaçlarını da gerekirse özel kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde yapacaklarını, kadınlarımızın iş hayatına aktif şekilde katılabilmelerine yönelik olarak kuracakları kreşler, ana okulları ve özel kurumlarla işbirliği içinde kurulacak bu tür yapıların Ataşehir’in her tarafında yaygınlaştırılacağını belirtiyor.. Ataşehir’deki tüm hemşeri derneklerinin, STK’ların kendi mahallelerindeki sorunları belediyeye ivedi şekilde aktarabilmesi yönünde Aktif Çözüm Masası kuracaklarını, muhtarlık koordinasyon merkezi kuracaklarını kaydeden Berktaş, “Her dernek, kendi hemşerileriyle ilgili sıkıntıları belediyeye bu çözüm masasından iletebilecek. Muhtarlıklarımız ise koordinasyon merkezlerinden sorunlarını aktarabilecek.  
Diğer yandan Ataşehir’imizde yaşayan kadınlarımızın sosyal hayata ve iş hayatına aktif şekilde katılabilmesi için kurslar açacağız, bu kurslarda üretilen el emeği göz nuru eserlerin festivallerde, fuarlarda, kermeslerde satılarak ev bütçelerine katkı sağlayacağız. Kadınlarımız bizim ailemizin direğidir. Onları hayatımızın birer parçası haline getirecek çalışmalara özel önem vereceğiz” değerlendirmesini yapıyor. Gördüğümüz kadarıyla Hakan Berktaş, her yönüyle donanımlı, projeleriyle farklı bir isim… Ataşehir’e o layık, Ataşehir ona layık… Ataşehirli vatandaşlarımızın bu özel isme özel bir parantez açarak, bu yerel seçimlerde onu layık olduğu yere getireceklerine inancımız tamdır… 
 

Yazarın Diğer Yazıları