M. Said Yalçın

Alınan 1 Puan..!

M. Said Yalçın

İyi ve kadro zenginliği üst seviyede olan bir takımla karşılaştık. Kayseri kim ne derse desin bu ligin en iyi kadrosuna sahip. İlk 11 ve yedeklerine baktığımızda ve akabinde ilk 18’e giremeyen futbolcuları da baz alırsak, Yeni Malatyaspor’un deplasmanda aldığı ve galibiyeti kaçırması hakikaten takdire şayandır.

Hemen hemen her karşılaşma da takımın hazır olmadığını vurguluyorduk. Nitekim transferlerin geç yapılması takım üzerinde hakikaten olumsuz yönde etkilemekte. Şu bir gerçek ki takıma kazandırılan transferler yerli yerine, deyimi yerindeyse haftalar geçtikçe  ,’cuk’ diye oturduğunu gözlemlemekteyiz. Ahmet Ildız, Guılherme, Donald, Aleksic hakikaten kalite kumaş futbolcular. Özellikle Donald’ın artık orta sahada kendine yer verilmesi gerek. Hakikaten kendinden fazlasıyla emin futbolu benim hoşuma gitmekte. Orta sahada kanaatimce çok ama çok faydalı ve akabinde yerli yerinde bir transfer olarak görmekteyim.

Kayserispor karşılaşmasında ilk yarı ve ilk 10 dakika öyle futbol oynadık ki, dedim kendi kendime savunma futbolunu bırakmış takımımız ve hücum futbolu oynamaya başlamış. Nihayetinde Kayseri karşılaşmasında takım olarak kim ne derse desin biz her zaman maçı gözlemlediğimiz ve analiz ettiğimizden, tüm futbolcular verilen görevleri fazlasıyla layıkıyla yaptı kanaatindeyim. Ama bir gerçek var ki bu takıma 2 takviye daha şartı görülmekte.

ERTAÇ ÖZBİR

Bir kaleci düşünün. Yeni Malatyaspor’da iyi bir kaleci olmasına karşılık çok defa yedek kalan ve akabinde ısrarla çalışıp kaleyi devralan kaplan Ertaç. Artık kanaatimce birileri hani o Milli Takımın Teknik Patronu gözünü çevirip bakması gerekmez mi?. Kanaatimce Ertaç kendinden emin, rakip takımın tüm olumlu şutlarını olumsuz yönde geri iade eden, Stoperlerin hatalarını anında çözüp, kalecilikden ziyade stoper mevkiinide alan ve takımına puan kazandıran, puandan ziyade para kazandıran kaplan bir kaleci. Sezon sonuna kadar umarım sakatlık geçirmeden adından sıkça bizlerde övgü ile gururlanarak bahsedelim inşallah.

MİNA

Hatırlarsanız Mina’yı ha gönderdiler he gönderecekler derken, yerini sağlama aldığı gibi, defansın bel kemiği oldu. Rakip santraforlara adım attırmayan, bitmek bilmeyen enerjisi ile hakikaten takdiri hakkediyor.

Kayseri deplasmanından alınan  beraberlik hakikaten güzel oldu. Bu maç beni, fazlasıyla heyecanlandırdı. Takım kendine gelmeye başlamış. Her futbolcu aslanlar gibi görevini yaptı. Bana göre bu futbol ile biz ligde çok takımların canını yakacağız. Bu maç için herkesi kutluyorum…

Yazarın Diğer Yazıları