M. Said Yalçın

3 Puanın Farkı

M. Said Yalçın

Yeni Malatyaspor saha ve seyirci avantajını iyi kullanarak, Ligin 4 büyük takımı diye lanse edilen Galatasaray’ı bana göre perme perişan etti. İyi giden bir karşılaşmada ise, Erol hocanın oyuncu değişikliklerindeki saat ve futbolcular ise saç baş yoldurttu…

Malatya stadyumu’nda deyimi yerinde ise iğne atsan yere düşmeyecek cinsten bir taraftar topluluğu maça olan ilgi ve alakanın demini yaşadı. 90 dakika susmayan, her dakika, her saniye futbolcularını tezahüratları ile çoşku veren taraftar bana göre galibiyetin tek mimarıdır. Bu kadar çoşku demekki, takım futbolcularını acaip şekilde saha içinde konsantre olmasına sebeb oluyor. Yeni Malatyaspor ilk yarı  hakikaten oyun kurgusu ile koca cim bom’a rahat hareket edecek alan bırakmadı. Bire bir  mücadelelerde özellikle defans bloğumuzdaki Sadık ve Mina başarısını göz ardı etmemek gerekir. Sadık’ın Gomis’e adım attırmaması takdir edilmesi gereklidir. Bu karşılaşmada ise Mina defans bloğunda bana göre hep olumlu hareketler yaptı. Bu karşılaşma da belkide sezon boyunca hiç bu kadar istekli görmediğim, ve alanında hiç açık bırakmayan Cissokho’nun performansına hayretler içinde kaldım. Cissokho bu maç da sahanın enlerindendi. Zaten ilk golde ki asisti bunu perçinlemiş oldu.

AZUBUIKE

Erol hoca ne ister azubuıke’den anlamış değilim. Kondisyon olarak değil 90 dakika, 120 dakika oynayabilecek, enerjik dolu genç bir futbolcu. Ego tatmini derler buna. Daha maçın bitimine 20 dakika kala oyuncu değişikliği neydi anlayan varsa parmak kaldırsın. İyi olan bir Turgut Şahin vardı. Kim ne derse desin Turgut 57 nci dakikada oyundan alınınca dedim eyvah eyvah yine bizim erol hoca egolarda. Egoları yine tavan yaptı…İyide iyi giden bir karşılaşma ve akabinde kondisyon olarak 120 dakika oynayacak ve sahanın enlerinden olan futbolcuları çıkartmanın ne mantığı vardı anlayan biri bana anlatıversin..

15 dakikada tüm oyuncu değişikliklerini tamamlamak neyin nesi yahu. Demezlermi ki Erol hoca, Allah’tan galip geldik, farzedelim beraberlikle sonuçlandı, Eyyyyyy Erol hoca neyin kafasını yaşadın da saha kenarında, iyi olan futbolcuları çıkartıp, maçın bitimine 15 dakika kala  bitirdin değişiklikleri. Ey Erol hoca demezlermi sana, sağır sultan bile biliyor, 7 yaşındaki çağa bile biliyor, oyunu korumak adına girişiyorsa değişikliklerin,  son 3-4 dakikada yapman gerekmiyor mu acaba değişiklikleri.

Bir karşılaşma galibiyetimizle sonuçlandı. Kimse bana iyi olmayan Cim bom’dan bahsetmesin. İyi olan Yeni Malatyaspor futbolcuları mevcuttu sahada. Her daim söylerim, büyük maçlarda futbolcuların motivesi kat be kat artar dedik. Bu maçda da öyle oldu iyide oldu. 3 puanı hakkeden kazandı. Fazlasıyla ihtiyacımız olan bir 3 puan hemde. Haftaya zorlu kayseri deplasmanı. Bu güzel galibiyeti perçinlemek adına Kayseriden de mutalak puan veya puanlar alma zorunluluğumuz mevcut.

 

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları