Erdal Öztürk

ÖĞRETMEN

Erdal Öztürk

Gerçekten mesleğinde tutkulu olan öğretmenleri takdir ediyorum.

Başkalarına ilham kaynağı olmak isteyen öğretmenleri.

Her zaman işinden memnun olan öğretmenleri.

Okuldaki her çocuğa sahip çıkmayı seven öğretmenleri...

Öğretmen, çocukların hayatlarının geri kalan kısmını şekillendirir. Siz böyle bir öğretmen misiniz?

Öğretim, çok keyif verici ve ödüllendirici bir kariyer alanı olması gerektiği anlamına gelmektedir (bazen zorlayıcı ve yorucu olmasına rağmen!). Çocukları seviyorsanız Onlara tüm kalbinizle yaklaşabiliyorsanız, Onlarla eğleniyorsanız siz işte o zaman öğretmensinizdir. Sadece Bir kitaptaki talimatları okumuyorsanız, derslerinizi interaktif ve çekici hale getirerek canlandırabiliyorsanız, Her öğretim anının tadını en sonuna kadar çıkarabiliyorsanız siz işte o zaman öğretmen sinizdir.

Bir öğretmen olarak mesleğinizle birlikte gelen büyük sorumluluk bilincine sahip olmalısınız, fedakar olmalısınız. Hedeflerinizden biri şu olmalıdır: Yaşamlarında bir fark yaratın. Sınıfta oldukları zaman kendilerini özel, güvenli ve güvende hissetmelerini sağlayın. Hayatlarında örnek aldıkları kişi olun. Öğrencilerinizin sınıfa girmeden önce ya da sınıftan sonra evlerine hangi şartlar altında gittiklerini öğrenin. Öğrencinizi ne kadar tanırsanız ona o kadar faydalı olabilirsiniz.

Sınıfa ne kadar pozitif girebiliyorsunuz. Sizin sınıfa girerken üzerinizde ki enerji öğrencilerinize geçer ve dersin işlenişini de olumlu yada olumsuz etkiler. Kişisel hayatınızda kendi savaşlarınızla karşı karşıya olduğunuzu biliyorum ancak bir kez o sınıfa girerseniz, tüm özel sorunlarınızın hepsini geride bırakmalısınız. Öğrencileriniz sizin kişisel sorunlarınızın sınıfa yansımasını hak etmiyor. Ne hissettiğiniz, ne kadar çok uykusuz kaldığınız ya da benzeri sorunlarınız. Bunları sınıfa yansıtmayın. Kötü bir gün geçirmenize rağmen, öğrencilerin önünde maske takmayı öğrenin ve sizi bir süper kahraman olarak düşünmelerine izin verin. Her zaman pozitif, mutlu ve gülümseyen biri olun. Daima pozitif enerjinin bulaşıcı olduğunu ve bunu yaymanın da size bağlı olduğunu unutmayın.

Bu, etkili bir öğretmen olmanın eğlenceli kısmı ve kesinlikle önemlidir! Onlarla bağlantı kurmanın yollarını bulabilmeniz için öğrencilerinizi tanımaya çalışın. Onlarında sizi tanımalarını sağlayın. Ayrıca, öğrencilerin öğrenme stillerini tanımak, her birine bireysel olarak ismi ile hitap edilmesi çok önemlidir. Ayrıca, ebeveynlerini de tanımak için çaba gösterin. Anne ve baba ile konuşmak bir yükümlülük olarak görülmemeli, daha doğrusu bir onur olarak görülmelidir. Okul yılının başında, size yılın herhangi bir saatinde her konuda bir şeyler iletebileceklerini bildirebilirsiniz. Buna ek olarak, meslektaşlarınızı kişisel düzeyde de öğrenmeye çalışın. Okul içinde ve dışında güçlü bir destek ağı bulabilirseniz çok daha mutlu olacaksınız.

Yazarın Diğer Yazıları