Erdal Öztürk

Devrim Çabuk Bitti

Erdal Öztürk

Çok sıcak ve hareketli bir haftayı geride bırakıyoruz. Önce Yeni müfredat tartışmaları aldı başını gitti. Daha müfredat tartışmaları bitmeden kuzey Irakta yapılan tartışmalı referandum gündemin bir numarası oldu. Bu kadar hareketliliğin içinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın istifası haftaya damgasını vurdu. Birde İktidar muhalefettartışmalarını da unutmamak lazım tabiki.

Eğitim bir ülkenin olmazsa olmazıdır. Eğitim olmazsa bir ülkenin Ekonomisinden, Tarihinden, Kültüründen ve Sosyolojisinden bahsetmekmümkün değildir. Bir Ülkeyi Ülke yapan o Ülkenin eğitimidir. Maşallah bizdeki eğitim yazboz tahtasına dönmüş develeme gibi dönüyor. Her gelen yeni Bakan eski sistemi değiştirip eğitimde devrim yapıyoruz dediler. Her ne hikmetse o devrim çok çabuk bitiyor. TEOG gibi bir devrim üç yıl sürdü. Milli Eğitim Bakanları eğer geniş kapsamlı ve akademisyenlere kulak verse ona göre bir müfredat hazırlasalar bugün eğitim bu duruma gelmezdi. En sonunda kendi özeleştirilerini kendileri nihayet yapabildiler. Eğitim ve Kültürde istediğimiz seviyeye gelemedik dediler. Biz yıllardır söylüyoruz. Ama biz söyledik biz duyduk. Bari bundan sonra toplumun her kesiminde kabul göreceği bir müfredat hazırlayında o eksikliğinizi giderin. Yok, biz bildiğimizden şaşmayız diyorsanız bu çocuklara, velilere ve eğitimcilere yazık ediyorsunuz.

*                *               *

Barzani bu kadar tartışmanın ve karşı çıkmalara rağmen referandumu yaptı. Şimdi yanı başımızda bulunan kuzey Irak yönetimine karşı alınacak tedbirler tartışılıyor. Bizler tartışırken elin oğlu dediğini yaptı. Yani atı alan Üsküdar’ı geçti. Bu saatten sonra araları çok iyi olan Barzani’ye karşı ekonomik yaptırımlar ve diğer seçenek tartışmaları başladı. Zamanında Barzani en iyi şekilde karşılanıp misafir edildi. Bütün bu dostane ilişkiler sonucunda “ihtimal vermiyorduk ama yanılmışız” denildi. Evet, Barzani’de yanıltı sizi ve o tartışmalı referandumu yaptı. Bakalım bundan sonra süreç nasıl ilerleyecek bekleyip göreceğiz.

*               *                 *

2018 vergi düzenlemeleri için torba yasa meclise gönderildi. Şimdiden 2018’de nur topu gibi vergi zamlarımızın doğacağını müjdesini aldık. Piyasalar rahatlamayı beklerken bu torba yasa ile birlikte herkes 2018 vergi zamlarını konuşmaya başladı. Bu kadar yüksek vergi ödenen başka Ülke var mı bilmiyorum. Çözüm vergi zamları değil kaynaklar üretilmelidir. En kolay çözüm vergilere zam yapmak ve hükümette bu kolay çözümü kullanmaktan ilk tercihini yapıyor. Vergi zamları şimdiden vatana millete hayırlı olsun. 

Yazarın Diğer Yazıları