Bünyamin Karaçorlu

Sarı Kırmızılı Haftalar

Bünyamin Karaçorlu

Ligin son 3 haftasında karşılaşacağımız rakiplerin hepsi sarı kırmızı, Göztepe, Galatasaray ve Kayseri. Rahat konumda olan bu takımlarla sarı kırmızı şölenler olacaktır. Şampiyonluğa oynayan Galatasaray bizim maça çok rahat çıkmayacaktır.

            Ateşten gömlek giyen Akhisar ferd olarak iyi fakat takım oyununda eksikleri olmasına karşın dirençli bir takım. Maçın zorlu olacağını tahmin etmeme rağmen yinede bu maçtan 3 puan bekliyordum.

            Kalede Farnolle ile başlayan Erol hoca sanki oyuncu deniyormuş gibi bir hava estiriyor. Herhalde bu oyuncuları oynatarak sezon sonu transferlerinin daha çabuk olmasını istiyorlar.

            Erol hocam havanın sıcaklığı veya soğukluğunu bırakalım saadete gelelim, rakipte aynı şartlarda oynuyor. Gününde değildi, iyi oynamadı dediğin Boutaib, Adem Büyük’ten daha çok rakibe baskı kurdu, top çaldı, geriye gelip top çıkardı. Asıl Adem Büyük oynamadığı için biz 10 kişi oynadık, bana bir tane olumlu hareketini göster. Adem- Gilberto değişikliği yapılıp. Gilberto santrafor, Boutaib sol kanatta olmalıydı.

            İlk yarı takım çok istekli top oynadı, maç boyunca bunu yapmamıza rağmen istediğimiz pozisyonlara giremedik. Bal yapmayan arı gibi çalıştık ama pozisyon üretemedik. Bulduklarımızı da cömertçe harcadık.

            Kademeler arası geçişler, pas trafiği çok iyi olmasına rağmen rakip defans arkasına geçemedik, araya top atamadık. Kapalı defanslara karşı bazen çaresiz kalıyoruz, bunu aşmanın yollarını bulmalı. 

            Okan Buruk hocanın dediği gibi “Malatya katı defansıyla, orta alanda rakibe baskısıyla, saha ve seyirci avantajıyla zorlu bir rakip.

            Dikine oynayan oyuncu olmadığı için cepheden pozisyon bulamıyoruz. Atakları olgunlaştırıp rakip ceza alanına iniyoruz, ceza alanına inmeden topu tekrar savunmaya kadar gönderiyoruz, bunu adı 2 ileri 1 geri.

            Bu hafta alt taraftaki rakiplerin yenilmesi avantajımız oldu. Puanları birer birer topluyoruz.

            STAT:

 Eksikleri sezon boyu yazdık çizdik fakat sonuç alamadık. Yol dedik, uzun vade olacak dedik geçtik. Mescidi olmayan bölümler var herkes pis yerlerde namaz kılıyor. Tuvaletler çok pis artı lambalar yanmıyor, bir lamba takmaktan da mı acizsiniz?

Yazarın Diğer Yazıları