Bünyamin Karaçorlu

Oyun Disiplini

Bünyamin Karaçorlu

                Maç Analizi;

            23. Haftada evimizde çok önemli bir maç oynadık ve değeri çok yüksek üç puanı hanemize yazdırdık. Karabük maçında Chabeke ve Sadık kart cezalısı olduğu için oynamadı,  Erol hoca risk alarak takımın değişmez ikilisi olan  Azubuke ve Pereria’yı kenarda oturtup, yerlerine Dilallo ve Dening’i oynattı, Dening takıma yararlı oynadı fakat Diallo pas hataları yaptı oyun kurmada zorlandı.  Savunmanın önünde Diallo, Murat Yıldırım ikilisi çift libero oynadı zaman zaman kademe hataları yapsalar da  rakibin ataklarını kestiler.

            Savunmada eksiklerin yerine oynayan oyuncular koordineli oldukları gibi ofansta da çok iyi çıkışlar yaptılar, özellikle Doria ve Mina Yan toplarda etkili oldular. Doria’nın hava hakimiyetini golle süsledi.  4-3-3 taktiği ile sahaya çıkan Karabük bir puanı sağlama alıp kontradan gol aramak istedi, fakat bu taktik tutmadı, çünkü buna karşılık Y.Malatya forvetimizden başlayan baskılı sistem rakibin çıkışını engelledi. Aytaç Kara ve Murat Yıldırım hem çok koşarak hemde kademelere girerek işlerini başarıyla yaptılar.

            Hücuma çok adamla yerleşince pozisyon zenginliğide arttı. Boutaib haftalar sonra gol atarak üstündeki yükü attı. 78.dakikada oyuna giren Berk Yıldız umut vadeden bir oyuncu, biraz tecrübe kazanırsa takıma faydası olur.

            Takım disiplini 90 dakika devam etmeli, 3-0 rahatlığıyla oyun sonlarına doğru bencil davranışlar hiç beklenmedik anda tehlike yaratabilir. Lig sonunda bir puanın bile önemi düşünülürse , Adem Büyük’ün son dakikada ceza alanı içinde şahsi oynamayıp topu müsait arkadaşlarına çıkarsaydı dördüncü golü bulmuş olacaktık. Oyun disiplini çok önemli elden bırakmamak lazım.

            Hakem;

            Bahattin Şimşek verilmeyen net penaltı ve verilmeyecek sarı kartlarla maçın önüne geçmeye çalıştı. Vermediği penaltıyı tüm stad ve hatta uzaylılar dahi görmüştür fakat görmesi gereken orta ve yan hakem görmediği gibi, Mina’nın normal şarjına penaltı dedi ve onu gördü. Alın teri var emek var, bu işler bu kadar basit olmamalı.

            Stad ve lavabolar;

            Giriş ve çıkışının zor olduğu stadın birde evlere şenlik tuvaletleri var ki görülmeye değer!!! Elektrik yok herkes birbirine çarparak girip çıkıyor, bir çöp kovası yok çöpler her yerde, lavabolar pislik içinde. İlgililerin maç esnasında buraları görmesi çok zor değil, geri kalmış 3. Dünya ülkesinde miyiz diye düşünmeden edemiyorum.

            Bu maçı alınca iş bitmedi, henüz tehlike geçmiş değil. Almamız gereken 8 puan var, hangi maç olursa olsun önemli değil her maça acil koduyla çıkılmalı.

Yazarın Diğer Yazıları