Bünyamin Karaçorlu

Osmanlı'nın Şansı Boutaib !

Bünyamin Karaçorlu

Süper lige verilen aradan sonra 18. Hafta maçları başladı. Seyrettiğim kadarıyla takımlar transferlerini iyi yapmış, çetin mücadeleler bizi bekliyor. Bundan sonraki maçlar ilk yarı gibi olmayacak her takım yarım puanın hesabını yapacak.

         İzlediğimiz kadarıyla iyi bir ara transfer dönemi geçirmedik, bir bir balon çıkan yalan yanlış haberler gördük. Transferi yönetim kendi arasında mutlaka görüşüyordur, peki alınacak oyuncular gerçek bir zemine oturmadan bunu kim dışarı sızdırıyor, yada böyle bir şey yoksa çıkıp neden yalanlamıyorlar. Transferde 11 kişi gitsin 12 kişi gelsin demiyoruz, nokta atışı yapılmalı. Önceki yıllarda bunu yaptık küme düştük.

         Lütfen bu konuda yönetimden istikrarlı bir süreç götürmelerini bekliyorum.

         Erol hoca Osmanlı maçına değişik onbirle çıktı, transfer yapamayan Malatya yine rakibe üçlü orta alan baskısıyla başladı. Özellikle Aytaç Kara’nın yokluğu orta alanda Azubuke ile Murat Yıldırım’a yük bindirdi çok koştular yoruldular. İkinci yarı ile birlikte ilerde rakibe baskı yapamadık kendini daha da hissettirdi, Aytaç’ın yokluğunu Diallo dolduramadı ikinci yarı oyundan düştü. Yedekte olan Pereria ve Dening niye düşünülmedi!

         Bir türlü istediği oyunu sahaya yansıtamayan, yerden kalkmayan, sahayı park alanı gibi kullanan Adem Büyük ne zaman büyüyecek?

         Osmanlı’nın şansı olan Boutaib adeta saç baş yoldurttu, santrafor her maçta iyi oynayacak, gol atacak diye bir şey yok. Fakat dört pozisyondan biri gol olmalıydı iyi bir santrafor golü koklamalı, nerde duracağını ve topa nasıl vurulacağını bilmeli. Bunun için iyi bir transfere ihtiyaç var diyoruz.

         Bu sebeplerden dolayı ilk yarı ve ikinci yarı ayrı Malatya spor izledik. Takım olarak mücadele yapmadığınız zaman takım oyundan düşer.

         Defans olarak bariz hatalar yapmadık, iyi işler çıkardık. Cisskho için artık güzel yorumlar yapabiliyoruz, üstüne koyarak oynuyor. Chabake ataklara biraz daha destek olmalı. Mina’nın yerine oynayan Murat Akça’da iyiydi, hocanın tercihi bir şey diyemeyiz.

         Net olarak iki puanı kaçıran taraf olduk çok üzüldük bu futbolun karşılığı galibiyet olmalıydı. İnşallah bu puanları aramayız. Bu hafta Sivas maçı Boutaib’in maçı olsun.

 

Yazarın Diğer Yazıları