Bünyamin Karaçorlu

Kıran Kırana

Bünyamin Karaçorlu

Öncelikle takımın sevilen simalarından Murat Yıldırım kardeşimin annesi Nermin Yıldırım hanımefendi hakkın rahmetine kavuşmuştur. Allah’tan annesine rahmet, Murat kardeşime, yakınlarına ve camiamıza sabır diliyorum.

                Ligin sonu yaklaştıkça değişik senaryolar ve hiç duymadığımız gün yüzü görmemiş şeyler duyuyor ve okuyoruz. Yönetim, teknik heyet, futbolcular ve köşe yazarları kendi cephesinden futbolla ilgili olsun veya olmasın, doğru yanlış bir şeyler paylaşıyorlar.

            Herkes düşüncesini belirtmekte serbest ancak belden aşağı vurmadan, verilen ve aktarılan bilgilerle ortalığı kirletmeden, kırmadan dökmeden olmalı.

 Başkan ve yönetimi 5 yıla yakın bir zamanda liglerde büyük sıçrayışlar yaparak süper lige çıktı ve kalmayı başardı. Eksileri, artıları tartışılabilir. Yaptıkları iyi işlere maddi yanlışlarla darbe vuracaklar. Geçen yılın ödenmeyen alacaklarından tutun bu yıla kadar. Borçsuz çıktığımız ligde alacaklar başladı, yapılan mali kongrede hesaplanan yaklaşık 90 trilyon TL nereye harcandı , kulüp futbolculara neden borçlandı. Bunların açıklaması varsa yöneticiler çıksın açıklama yapsınlar ve yanlış varsa müdahil olsunlar.

Futbolcular son haftalarda biraz daha kendilerini gösterme adına şahsi hareketler yaparak  takıma zarar verebiliyor. Tabi olarak önümüzdeki sezon için transferi şekillendirecek haftalar, ben merkezli oyundan kaçınıp takım oyunu oynamanız gerekiyor.

Göztepe maçında ilk 20 dakikayı hesaba katmazsak kıran kırana bir mücadele izledik. Gol yoktu fakat pozisyon zenginliği seyir zevki yüksek bir maç oldu. Göztepe lig beşinciliği için mutlak galibiyet parolası ile çıktı. Bu hafta alt tarafta alınan sonuçlar Malatya sporu rahatlattı ve iki takımda maça rahat çıktı.

Malatya maça tutuk başladı, 15 dakika sonra maçı dengeye getirip organize olmaya başladı. İki takımında ofansta oynama isteği, dar alan tercihi, sahanın her yerini kullanmaları seyir zevkini üstlere taşıdı.

3 topumuz direkten döndü, oyuncularımız gol kaçırma yarışına girdi. Özellikle Adem Büyük ve Boutaib’in kaçırdığı pozisyonlar inanılır gibi değildi, bazen olmazsa olmuyor dedik ve teselli bulduk,  

Saha içinde adam ve alan paylaşımı çok güzeldi, her futbolcu görevini yaptı ama öne çıkanlarda vardı, Sadık bunlardan biriydi. Savunma hatasız oynadı, Göztepe Mina ile Sadık’ı geçemedi. Kenarda oynayan Cissokho ve Chabeke’in hücuma olan katkıları gözden kaçmadı.

Maçta Malatya top çevirmeye başladığı anlarda adeta Göztepe’nin başı döndü. Sabırla yapılan paslarda, üçgenlerde ve birebirlerin sonunda müthiş pozisyonlar bulduk.

Yaklaşık 4 aydır takıma gelen Gilberto’da geldiği gibi, hiç üstüne koymadan aynı çizgide gidiyor. Ne iyi diyebiliyoruz ne kötü.

Bundan sonra prestij için çıkacağımız maçları gazozuna oynayacağız.          

Yazarın Diğer Yazıları