Bünyamin Karaçorlu

İlk Yarı Biterken

Bünyamin Karaçorlu

Süper ligde ilk yarı biterken 22 puanla şimdilik 10. Sıradayız. Büyük takımlardan sadece Fenerbahçe’ye yenildi, diğerlerinden puanları aldı. Hiç ummadığımız yenilgi ve puan kayıplarına rağmen hedeften biraz uzaklaşsak da, yaklaştığımızı düşünüyorum, 20 puanın üstüne çıkmalıyız demiştim bunu tutturduk.

         Malatyaspor son haftalarda ki oyun düzeninde rakibe oynama şansı vermemesi güzel sonuçları da beraberinde getiriyor. Sarı-kırmızı olarak ligin iki önemli sarı-kırmızılı takımını yenerek hem rakiplerine korku verdi hem de yukarı tırmandı.

         Kayseri’de ilk yarı yine rakibe ilerde basmaya çalıştık, çalıştık diyorum çünkü takımda bir telaş ve acelecilik vardı. Savunmadan çıkarken adrese teslim top atamadık, serseri vuruşlarla uzaklaştırdığımız toplar duvara çarpıp geri döndü. Oyunun ilerleyen dakikalarında Sadık ve Mina topa basmaya başladı.

         Kayserinin hızlı çıkışlarını Erol hoca iyi tespit etmiş olacak ki 4-3-2-1 taktiğiyle çıktığı maçta savunma önünde oynayan Azubuke, Murat Yıldırım, Aytaç üçlüsü durdurdu. Bu üçlü sahada kademelere iyi girdi, ayak basmadık yer bırakmadı, oyun akışını sağa sola değiştirerek oyunu açmaları güzeldi taktik iyi maya tuttu gibi. Savunmadan uzun oynayarak çıkmakta taktik gereğimiydi? Erol hocaya sormak lazım.

         İlk defa Galatasaray maçında gördüğüm çoklu hücum ve kontrayı bu maç göremedim. Bu sistemde inşallah yerine oturur.

         Kaleci Etraç’ın 19 ve 52. dakikada müthiş kurtarışları maçın kader anıydı diyebiliriz. 56. Dakikada T.Doğan Şahin’le değişen Adem Büyük maça bir türlü konsantre olamadı, sakatlığından mı bilinmez fakat formundaki  düşüş devam ediyor.

         İlk yarı biterken çok yazıp dile getirdiğimiz eksikler umarım görülmüştür. Yönetimin ve Teknik heyetin görüştüğü sporcular olduğu söylendi şimdilik görüşmeler gizli tutuluyor. Bazı isimler geçiyor fakat bu açıklamaları yönetime bırakalım. İnşallah bunlar nokta atış transferler olur.

         Helal olsun koçlar iyi bir tatili hak ettiniz, iyi tatiller.

Yazarın Diğer Yazıları