Bünyamin Karaçorlu

Hediye İki Puan

Bünyamin Karaçorlu

Alanya maçında galibiyete çok yakınken, derin bir nefes alacakken 90+4. dakikada yediğimiz gol, rüzgarı ters çevirdi, yıkıldık. 1-0 öne geçtikten sonra geriye yaslandık, rakibi sahamızda kabul ettik. 1. Bölgenin dışında topa sahip olarak zamana oynamamız gerekirken bunu da yapmadık. Hatalar zincirinde en son kaleci Ertaç’ın yanlış hamlesinde dönen top gol oldu.  İki puanı rakibe hediye ettik.

Süper ligin bu sezon ikili mücadele kazanma yüzdesi en fazla olan iki takımın mücadelesini seyrettik. Alanya’nın da ofans futbolunu tercih ettiğini, kontraya iyi çıktığını biliyorduk.  İki takımda birbirine orta alanda üstünlük sağlayamadı, maç orta alan mücadelesi şeklinde geçti.

Malatyaspor pozisyon üretemedi, şut kısırlığı yaşadı,  rakip ceza alanına ne dikine nede kanatlardan gidebildik.

Orta alanda Azubuke ve Murat Yıldırım Maçın görünmez kahramanıydı. İki oyuncumuz rakipten top çalmaları ve kademelere zamanında girmeleri takıma müthiş artı değer kattı, alınan 1 puanda katkıları büyük. Murat Yıldırım bu güzel oyununu asist yaparak süsledi.

Takımın en çok koşan oyuncularından biri olan Aytaç kara sarı kartı var diye mi oyundan alındı bilmiyorum fakat yanlış bir hamleydi.

Pereria ve Adem’in  pas hataları fazlaydı, çok top kaybettiler.

Oyun kurmayı savunmamızdan iyi bir şekilde başlatamadığımız gibi topa hiç basmıyoruz. Bilinçsizce topu uzaklaştırma sevdasına kapıldık. İyi bir atak savunmadan başlar ve gelişir, bunlara dikkat etmemiz lazım.

Hakem ikili mücadelelerde hata yapsa da genelde iyiydi. 

Panik havasına gerek yok, Erol hocayla iyi bir çıkış yakalayan Malatya’mız ligde kalacaktır. Korkulu rüya görmemek için 40 puanı görmemiz lazım.

Yazarın Diğer Yazıları