Bünyamin Karaçorlu

Haydi 12. Adam!

Bünyamin Karaçorlu

Süper ligin 28. Haftasında altımızda olan takımlar galip gelince, aldığımız mağlubiyet tehlike sinyalleri verdi. Ligin bitimine 6 hafta kala alttaki takımların galibiyeti küme düşme barajının da yükselmesine neden olacaktır.

            Erol Bulut’un hafta içinde ki Başakşehir’in şampiyonluğu ile ilgili açıklaması talihsiz bir açıklama oldu. Her yiğidin gönlünde bir aslan yatıyordur, zamansız bir açıklamanın ardından mağlup olmamız taraftarın kafasında soru işaretleri yarattığı gibi spor kamuoyunda da tartışmalara sebep oldu.

            Ligin en iyi iki takımından biri olan Başakşehir yine topa daha fazla sahip olarak oranı % 74 gibi bir seviyede tuttu. Rakip top çevirirken seyrettik ve savunmada kaldık. Pozisyon zenginliği olmayan  maç daha çok orta alan mücadelesi şeklinde geçti. İki takım adeta kısır döngü yaşadı.

Malatyaspor 90 dakika boyunca oyun disiplininden kopmadan oynamasına rağmen hücumda bir varlık gösteremedi. Erol Bulut yaptığı üç değişikliği de forvete yapmasına rağmen, ilk yarı birkaç pozisyon haricinde kaleye dahi gidemedik.

Sol tarafta oynayan Cissokho ağır kaldı, Adem Büyük’de yardımcı olmayınca rakip sol kanattan geldi, golü de bu taraftan yedik. Orta alanda Aytaç Kara ve Murat Yıldırım çok çalışmasına rağmen, agresif ve ısıran bir futbolcu olan Azubuke olmayınca orta alanda rakipten top çalamadık ve oyununu bozamadık.

Oyunu yanlara yıkıp çizgiden gelemedik, ayni zamanda rakip savunma arkasında forvetleri topla buluşturamadık.

Bu maçtan ders çıkarıp geride bırakmak lazım. Bizim daha çok üzerinde durmamız gereken çok önem arz eden Alanya maçına yoğunlaşmalıyız. Alanya dikine oynayan ve kontraya iyi çıkan bir takım. Biz kendi oyunumuzu oynarsak üç puanla ayrılırız ve daha rahat bir yerde oluruz.

Alanya maçında 12. Adamın sahada yerini alıp 90 dakika takımını desteklemeli;

HAYDİ MALATYA…     

  

Yazarın Diğer Yazıları