Bünyamin Karaçorlu

Gençleri Ateşe Attık

Bünyamin Karaçorlu

Süper ligin ilk yarısında deplasmanda 1-0 yendiğimiz Gençlerbirliği’ni sahamızda 4-1 yenerek puanımızı 37’ye çıkararak rahat bir nefes aldık, Gençleride ateşin içine attık, ligin altı cadı kazanı oldu.

Fenerbahçe maçından dolayı küsen taraftarın maça gelip gelmeyeceği merak konusuydu. Başkan Adil Gevrek taraftarı maça davet ederek gelirin Mehmetçik Vakfına verileceğini açıklamasına rağmen kırılan taraftar maça ilgi göstermedi. Sayın Başkan, bu taraftar Mehmetçik söz konusu olursa yapacağı yardımı nereye vereceğini çok iyi biliyor, siz yaptığınız yanlıştan ders aldınız mı, onu söyleyin?

Malatya’nın asil taraftarlarına sesleniyorum, takım bizim takımımız, şahıslar gelip geçicidir, bu küslüğü bir an önce bitirip takımımıza sahip çıkalım.

Maçtan alınacak 3 puan, Malatya için derin bir nefes, Gençler için alttan kurtulma ve uzaklaşma anlamına geliyordu. İki takımda temkinli başladı Malatya biraz daha iyi göründüğü anlarda bir anlık rehavet orta alanda kademenin kaybolması, 9.dakikada Sessegnon 4 kişiyi oyundan düşürüp golü attı. Trabzon maçında da bu maçta da göbekten açık verdik rakiplerin ortadan dik oyunlarına dikkat etmeliyiz.

Erol hoca mağlup olduğumuz son iki maçta sistem değil şahsi hata yaptı dedi. Bu maç gördük ki ideal kadroyla ve kendi oyun düzenimizle çıkınca işler iyiye gidiyor, macera aramaya gerek yok. 1-0 geriye düşmemize rağmen kendi sistemimizle ve istekli oynamamız maçı alacağımızın göstergesiydi.

 Rakibin attığı gol pozisyonu hariç takım olarak iyi oynadık. Hem Gençlerbirliği’ni yendik hem hakem Arda Kardeşler’i.  Net verilmeyen 2 penaltı ve ofsayt olmayan Adem’in attığı nizami gol.  Hakemler taraftar gibi maçı seyrederse elbette bu hatalar son olmayacak. Ben gördüğümü çalıyorum diyorlar, keşke görseniz ama görmüyorsunuz?

Maçın artılarından biri Gilberto’nun attığı iki gol, en azından üstündeki gol atamama baskısı kalktı, Giba iyi bir santrafor, merkezde oynamayı ve önüne atılan topları çok seviyor. Biraz antrenman eksiği var fakat yola devam edilecek oyuncu.

Taraftarın ilgi göstermediği bu maçta, hem hakemi hem de Gençleri yenerek 3 puan almamız çok güzeldi.  

Yazarın Diğer Yazıları