Bünyamin Karaçorlu

Bulut Macera Aradı

Bünyamin Karaçorlu

Trabzon’da 26. haftada gardımız düştü, dirençli futbolumuz kayboldu. Haftalardır dağınık oynayan Trabzon bizi yenerek Avrupa kupalarına katılmak için göz kırptı. Rakibin aldığı 3 puanı Erol hoca tepside sundu, maçta yaptığı işlerle macera aradı.

Trabzon maçında ilkler yaşandı, oynadığımız futbol, maça çıktığımız taktik ve yapılan değişiklikler anlaşılır gibi değildi. Ne savunmada ne forvette iyi işler yaptık, bireysel ve kopuk oynamamız her şeyi alt üst etti. 4-2-3-1 taktiğiyle çıktık, savunma önünde alıştığımız Azubuke ve Murat Yıldırım ikilisi oynamadı, Murat’ın yerine Mina ön libero oynadı, Murat Yıldırım orta alanın sağında forvete daha yakın oynadı, Mina rakip hücumdayken savunmayı beşledi, maça savunma ağırlıklı çıktık hocanın bu taktiği tutmadı. Bizim haftalardır oynadığımız ön liberoların önünde oynayan orta alan üçlüsü Aytaç Kara, Azubuke ve Pereria düzeni bozuldu. Bu düzende oynadığımızda rakibi ilerde karşılıyor ve oyununu daha çabuk bozuyorduk ayni zamanda dar alanda mücadele ediyor rakibi hataya zorluyorduk.  

Bu maç geniş alanda oynadık ve dağıldık. Deneyerek yapılacak bir iş değil, bu maç olmadı hadi yenisi gelsin, böyle bir anlayışla kadro çıkartılır mı? 

Ne olduğunu bilmiyorum Pereria’yı yedekte tutan, 37. Dakikada Aytaç kara’yı ve 71. Dakikada Sadık’ı oyundan alan Erol hoca harakiri yaptı, maya tutmadı.  Rakip orta alanı o kadar kolay ve çabuk geçti ki biz ne olduğunu anlayana kadar golleri kalemizde gördük, 5 dakikada işimizi bitirdiler.

Top kayıplarımız çoktu, Rakibin kontra ataklardanda geriye dönüşlerde yavaş kaldık, savunma kurgumuz kademe hataları yaptı. Dereyi geçerken at değiştirmek gibi bir şey oldu. Hocanın oyuncularla ne gibi bir problem var bilmiyorum, problemi şahsileştirip sahada halletmek yanlış, maç sonu halledin. Bir camianın kaderiyle böyle oynanmaz.

Ligde 34 puan topladık fakat her şey bitmedi, önümüzde 8 maç ve daha alınacak 24 puan var, alttan 3 ve 4. takımların 27 puanı 0lduğuna göre tehlike çanları hala devam ediyor.

Bu hafta Milli maç arası var sonra çok önemli Gençlerbirliği maçına sahamızda oynayacağız. Ümidimiz bu maça kadar her şeyin düzelmesi, tabi Bulut yeni maceralar aramazsa…

Yazarın Diğer Yazıları