• Haberler
  • Malatya
  • Vali Toprak, Şehit Piyade Üsteğmen Ünsal'ı Ebediyete Uğurladı

Vali Toprak, Şehit Piyade Üsteğmen Ünsal'ı Ebediyete Uğurladı

Şırnak'ın Uludere İlçesi Andaç Köyü yakınlarında yola patlayıcı tuzaklayan bölücü

Şırnak’ın Uludere İlçesi Andaç Köyü yakınlarında yola patlayıcı tuzaklayan bölücü teröristlerin askerlere roketatar ve otomatik silahlarla ateş açması sonucu çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Üsteğmen Orhan Ünsal, Vali Toprak’ın katıldığı törenle ebediyete uğurlandı.

Vali Toprak, tören öncesi ilk olarak Şehit Ünsal’ın baba evini ziyaret etti. Şehit Piyade ÜsteğmenÜnsal’ın naaşı, helallik alınmak üzere son kez Battalgazi İlçesi Hanımınçiftliği Mahallesi’ndeki baba ocağına getirildi. Helallik alınmasının ve duanın ardından konvoy eşliğinde şehir mezarlığına geçen Vali Toprak, öğlen namazı sonrası İl Müftüsü Ümit Çimen’in kıldırdığı cenaze namazına katıldı.

Cenaze namazı sonrası şehidin naaşı top arabası üzerinde şehir mezarlığında bulunan Garnizon Şehitliğine getirilerek burada toprağa verildi.

 

Şehidin naaşının sarılı olduğu Türk bayrağını Şehit babası Hüseyin Ünsal’a 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu verirken Şehidin fotoğrafını da Şehidin eşi Fatma Ünsal’a Vali Toprak verdi ve başsağlığı dileyerek taziyelerini iletti.

Şehidin cenaze törenine Vali Toprak ile birlikte 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Kocaoğlu, Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar ve Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Vali Yardımcısı Abdul Kadir Duran, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Battalgazi ilçe Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi İlçe Kaymakamı Vedat Yılmaz, Yeşilyurt İlçe Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Askeri ve Sivil Erkan ile Şehidin annesi Adile, babası Hüseyin, eşi Fatma,5 yaşındaki oğlu Yusuf Erkan, kardeşleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakmadan Geçme