Vali Toprak Esnaflarla

Vali Mustafa Toprak, Hafta sonunda Battalgazi ilçesindeki esnaf ve zanaatkârları ziyaret ederek çaylarını içip, sohbet edip, sorun ve taleplerini dinledi.   Vali Toprak hafta sonunda katıldığı program sonrası beraberinde İl Jandarma Komutanı Jandar

Vali Mustafa Toprak, Hafta sonunda Battalgazi ilçesindeki esnaf ve zanaatkârları ziyaret ederek çaylarını içip, sohbet edip, sorun ve taleplerini dinledi.   Vali Toprak hafta sonunda katıldığı program sonrası beraberinde İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Şerafettin Yılmaz,  İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal ve İl Müftüsü Ümit Çimen ile birlikte Battalgazi İlçesi Yeni cami civarındaki Mısır Çarşısını, Ayakkabıcılar Çarşısını, Balıkçılar Pazarını, Sebze-Meyve Pazarını, Şire Pazarını ziyaret ederek esnaflar ve zanaatkârlara konuk oldu.   Esnaf ve zanaatkârların daveti üzerine onlarla oturup çay içen ve bol bol sohbet eden Vali Toprak, işleri hakkında da bilgiler alırken sorun ve talebi olanları da dinleyip çözümü konusunda ve taleplerinin karşılanabilmesi amacıyla yapılabilecekler hususunda notlar aldırdı ve inceleme yaptıracağını belirtti.   Vali Toprak ve beraberindekiler sıcak bir ortamda karşılayan ve bu tür ziyaretleri dolayısı ile memnuniyet duyduklarını ifade eden esnaf her zaman için vatandaşla iç içe olan bir valinin ilimizde görev yapmasının kendileri için çok güzel ve gurur verici olduğunu belirttiler.   En ufak sıkıntılarında bile kendisine ulaşmakta problem yaşamadıklarını aksine Vali Toprak’ın her zaman için kendilerinin arasında olduğunu ifade ettiler.   Vali Toprak’da her zaman için Malatya’nın her kesiminin yanında olmaktan memnuniyet ve mutluluk duyduğunu, görevinin de bunu gerektirdiğini, bu güzel şehrin güzel insanları ile her zaman bir arada olmak için çaba harcadığını söyledi.   Malatya’ya gelen misafirlerin Hediyelik Kayısı ve diğer ürünlerden almak amacıyla muhakkak uğradıkları yerlerden birisi olan Şire Pazarı’nda esnafla görüşen ve sorunlarını dinleyen Vali Toprak’a Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileme çalışmaları ile güzel bir alışveriş merkezine dönüştürüldüğü ancak buranın ulaşım, park vb. sorunlarının olduğu bilgisi verildi. Vali Toprak’ da bu sorunların çözümü için ilgililerden bilgi alacağını belirtirken yanında bulunan İl Emniyet Müdürü Urhal’a da konunun incelenmesi hususunda talimat verdi. Çarşı esnafının da bu düzenleme sonrası buraya sahip çıkması, temiz kullanması, hijyen şartlarına uyması gerektiğini, satışa sunulan kayısı ve diğer ürünlerin işyerlerinin dışına,vitrin önlerine, kurutma veya sergileme amaçlı çıkarılmamasını da ifade ederek bu tür konularda da burada faaliyet gösteren işyeri sahiplerinin ve esnafın çaba harcaması ve özen göstermesi gerektiğini ifade etti.   Ziyareti sırasında alış veriş yapan vatandaşlarla da sohbet eden Vali Toprak, bir ara Ayakkabı Tamircisi esnafın tezgâhına geçerek onun zanaatını icra etmek istedi ama kolay olmadığını görüp tezgâhı sahibine teslim etti.  

Vali Toprak, ‘Ekmeği ekmekçiye ver, bir ekmek de üste ver’ diye atalarımız boşuna söylememiş. Herkes bildiği işi yapmalı, işini yapana da saygı duymalı, esnaf ve zanaatkârlarımız da Ahilik geleneğini yaşatan, yılların verdiği tecrübe ve emekle yetişen, işlerini en iyi şekilde yapmaya çalışan saygıdeğer insanlarımızdır. Görüyoruz ki Vali de olsa bir zanaatkârın yaptığını yapamıyor.” diyerek ustaya teşekkür edip hayırlı kazançlar diledikten sonra çarşıdan ayrıldı.

Bakmadan Geçme